Τσιτσιπάς: Η χρονιά των ανατροπών

Τσιτσιπάς: Η χρονιά των ανατροπών

tsitsipas

Η φετινή χρονιά είναι η καλύτερη για τον Στέφανο Τσιτσιπά μέχρι την επόμενη. Αυτό το μαρτυρούν οι αριθμοί που έχει έως τώρα στη σεζόν το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και χωρίς αυτή να έχει ολοκληρωθεί.

Το βράδυ της Παρασκευής (15/10, ζωντανά από το SPORT24) θα αναμετρηθεί με τον Μπασιλασβίλι (Νο 36 στην παγκόσμια κατάταξη) για τα προημιτελικά του Indian Wells, όπου για να φτάσει εκεί έκανε δύο ανατροπές κόντρα στους Φονίνι και Ντε Μινόρ.

Η αντίδραση που βγάζει πλέον στα παιχνίδια του όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ, κάτι που μέχρι τώρα ήταν από τα αδύναμα στοιχεία του.

Στα ματς που βρισκόταν πίσω με σετ συνήθως δεν μπορούσε να φτάσει στην ανατροπή, αντίθετα στα ματς που το κατακτούσε έφτανε συνήθως και στη νίκη.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα το ποσοστό του στις νίκες μετά την κατάκτηση του πρώτου σετ αγγίζει το 89%. Τι γίνεται όταν χάνει το πρώτο σετ;

Συνολικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει βρεθεί στη συγκεκριμένη κατάσταση 108 φορές στην καριέρα του και έχει καταφέρει να φτάσει στην ανατροπή σε 36 από αυτά. Δηλαδή, έχει ένα ποσοστό που ξεπερνά κατά λίγο το 33%.

Όπως θα δείτε όμως στο γράφημα που ακολουθεί, αυτό είναι κάτι που το έχει χτίσει κυρίως φέτος όπου οι ανατροπές του ξεπερνούν το 50%. Για την ακρίβεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει βρεθεί πίσω στο σκορ φέτος 17 φορές και εννιά από αυτές έχει κάνει την ανατροπή.

Οι ανατροπές του Τσιτσιπά ανά σεζόν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.