Το αφιέρωμα της Euroleague στον Σπανούλη

Το αφιέρωμα της Euroleague στον Σπανούλη

CE92CE91CEA3CE99CE9BCE97CEA3 CEA3CEA0CE91CE9DCE9FCEA5CE9BCE97CEA3

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού επέστρεψε στην αγωνιστική δράση κι έτσι η Euroleague προχώρησε σε ένα μικρό αφιέρωμα για χάρη του.

Γιώργος Πρίντεζης, Γιάννης Σφαιρόπουλος, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Κιμ Τιλί, Ιωάννης Παπαπέτρου, Βαγγέλης Μάντζαρης και φυσικά ο ίδιος ο Βασίλης Σπανούλης πρωταγωνιστούν στο «Focus» της διοργανώτριας Αρχής.

Αναλυτικά:

Νίκολα Μιλουτίνοφ: »Είναι τόσο σημαντικός παίκτης, τόσο μέσα στο παρκέ, όσο κι έξω από αυτό. Μας μιλά στα αποδυτήρια, όλοι τον ακούν. Είναι μάλλον ο πιο ανταγωνιστικός παίκτης που έχω συναντήσει σε ομάδα. Θέλει πάντα να νικά. Είναι ο τύπος ανθρώπου που πάντα θέλει τη νίκη και πιστεύει στον εαυτό του, πιστεύει ότι ακόμη κι αν σουτάρει από το κέντρο του γηπέδου θα ευστοχήσει».

Κιμ Τιλί: «Με βάση το μπασκετικό IQ του και το πώς παίζει και προπονείται, μπορείς να πεις ότι είναι ένας πραγματικός επαγγελματίας».

Βαγγέλης Μάντζαρης: «Είναι τιμή μου που τον έχω συμπαίκτη και κάθε φορά που μιλάει, οι υπόλοιποι τον προσέχουν και τον ακούν με μεγάλη προσοχή, για να καταλάβουν πώς θα είναι καλύτεροι στο παρκέ».

Ιωάννης Παπαπέτρου: «Έχει πολύ σημαντικό ρόλο. Είναι ο ηγέτης μας, ξέρει πώς μπορούν όλοι οι παίκτες να συντηρήσουν την ομάδα. Διατηρεί μια οικογενειακή ατμόσφαιρα εντός της ομάδας».

Βασίλης Σπανούλης: «Πρώτα απ’ όλα θέλω η ομάδα να είναι υγιής, να παίζει καλό μπάσκετ. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, όλοι ξέρουν ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλους στόχους και προσπαθούμε να κάνουν το καλύτερο δυνατό ώστε να το διασκεδάσουμε και να παίξουμε καλά. Οι προπονητές έχουν ένα πλάνο, το ακολουθούμε και μας αρέσει. Προσπαθούμε να το κάνουμε με μεγάλη προσπάθεια και καλή διάθεση».

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος, γίνεται αναφορά στο «οικογενειακό» κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού:

Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια είναι πολύ σημαντική για εμάς. Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν πολλές αλλαγές και για λόγους τακτικής, αλλά και γι’ αυτή τη νοοτροπία νικητή που έχουμε.

Βασίλης Σπανούλης: «Νιώθω ευλογημένος που παίζω μπάσκετ και χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό».

Γιώργος Πρίντεζης: «Οι περισσότεροι από τους παίκτες που έρχονται εδώ ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και νομίζω πως ο προπονητής τούς επιλέγει με γνώμονα αυτό. Έτσι, είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούν και να παίξουμε πιο γρήγορα ως ομάδα. Αυτό είναι ένα από τα θετικά στοιχεία του Ολυμπιακού».

Βαγγέλης Μάντζαρης: «Αυτό είναι το κλειδί του Ολυμπιακού. Νιώθουμε οικογένεια, βλέπουμε ο ένας τον άλλον περισσότερο από τους συγγενείς μας. Για παράδειγμα, εγώ είμαι μαζί με τον Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη) και τον Γιώργο (σ.σ. Πρίντεζη) εδώ κι επτά χρόνια. Έχουμε επίσης πολύ καλούς παίκτες που θέλουν να ενταχθούν στο πλάνο μας».

Δείτε το αφιέρωμα…

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.