Τι ρόλο παίζει η ψυχολογία όταν παίζεις στοίχημα;

Τι ρόλο παίζει η ψυχολογία όταν παίζεις στοίχημα;

ti-rolo-paizei-psyxologia-paizeis-stoixima

Τί ρόλο παίζει η ψυχολογία όταν παίζεις στοίχημα;

Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην επιτυχία και την αποτυχία ενός στοιχήματος είναι πολύ λεπτή. Γι αυτό η ψυχοσύνθεσή μας είναι πολύ σημαντική όταν παίζουμε στοίχημα με τα χρήματά μας.

Δεν έχει σημασία το άθλημα που θα επιλέξουμε, το άγχος και η αγωνία για το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Μέσω του στοιχήματος, κερδίζουμε μια αναγνώριση, η οποία είναι πολύ σημαντική όταν γίνεται από συγγενικά ή κοντινά μας πρόσωπα και γιαυτό είναι ευχής έργον να κερδίσουμε.

Αυτό όμως που πρέπει να σε ενδιαφέρει όταν παίζεις στοίχημα, είναι να διασκεδάζεις και να αισθάνεσαι τη χαρά ενός αθλητικού δρώμενου, ακόμα κι αν καταθέσεις κάτι από το υστέρημά σου. Σε αντίθετη περίπτωση, χάνεις τη μπάλα.

Έτσι πρέπει να παίζεις στοίχημα, ποντάροντας τόσα χρήματα όσα θα σε χαροποιούσε να κερδίσεις, αλλά και τόσα όσα αντέχεις να χάσεις. Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι στην προσπάθειά τους να ανεβάσουν το εισόδημά τους και να μειώσουν τη χασούρα, τα χάσανε όλα.

Βέβαια το να μην ποντάρεις, είναι φύσις αδύνατον, καθώς η αναζήτηση για επιτυχία και επιβεβαίωση, είναι κάτι που δε σταμάτησε ποτέ να αναζητά ο άνθρωπος. Ψυχολόγοι συμφωνούν πως ο τζόγος, είναι πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο, το οποίο έχει αναλυθεί και οι ειδικοί κατέληξαν στα παρακάτω:

Η θετική διάθεση αυξάνει την πιθανότητα πονταρίσματος

Σε γενικές γραμμές, όταν είμαστε σε καλή διάθεση για οποιοδήποτε λόγο, οι πιθανότητες να ρισκάρουμε μεγαλώνουν. Έτσι ποντάρουμε παραπάνω και και συμπληρώνουμε πιο εύκολα ένα κουπόνι για στοίχημα.

Για παράδειγμα, όταν έχουμε μια ηλιόλουστη μέρα, η διάθεσή μας ανεβαίνει και αναζητάμε πιο πολύ τη διασκέδαση. Με αυτόν τον τρόπο, παίζουμε στοίχημα για την ψυχαγωγία μας. Δεν έχετε ακούσει τη φράση “τί είχαμε τί χάσαμε;”;

Περισσότερη αισιοδοξία μετά το ποντάρισμα

Χρόνιοι παίκτες, έχουν απαντήσει σε σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο έχει κατασκευαστεί από ειδικούς ψυχολόγους. Άξιο προσοχής είναι ότι, μετά το ποντάρισμα, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι είχαν περισσότερη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα.

Παίκτες έχουν παραδεχτεί ότι πριν το ποντάρισμα είχαν πολύ περισσότερο άγχος και σκέψεις για αποτυχία. Συμπέρασμα ήταν ότι όσο μεγαλύτερη αφοσίωση δίνεις σε κάτι, τόσο αυξάνεται η αισιοδοξία τους.

The Bandwagon effect

Οι περισσότεροι αναρωτιέστε, τι θέλει να πει ο ποιητής. Με αυτόν τον όρο, ορίζουμε το εξής: Όταν μία μάζα ανθρώπων δείχνει την προτίμησή του σε ένα συγκεκριμένο γεγονός, τότε η πίστη όσοι ακολουθούν τη συγκεκριμένη υιοθέτηση, μεγαλώνει με γοργούς ρυθμούς.

Για παράδειγμα, σε μια λοταρία, όταν ξέρουμε πως η κίνηση είναι αυξημένη, θα θέλουμε κι εμείς να ακολουθήσουμε τη μάζα, ώστε να μη χάσουμε μια ευκαιρία.

Η επιτυχία δεν κρατάει και η αποτυχία δεν είναι μοιραία

Ο τζόγος είναι καλός όταν κρατάς ένα μέτρο. Σε περίπτωση που τζογάρεις συστηματικά, μπορεί να αποβεί καταστροφικός. Δεν είναι τυχαίο πως ο εθισμός στον τζόγο, παρομοιάζεται με αυτόν των ναρκωτικών.

Θα πρέπει να είστε δυνατός, ώστε να μην πέφτετε σε παγίδες πλάνης. Παράλληλα θα πρέπει να κάνετε συνεχή πάλη με τον εαυτό σας και να προσπαθείτε να διαχειριστείτε όσο το δυνατόν πιο σωστά το κεφάλαιό σας.

Μια επιτυχία δεν μπορεί να είναι οριστική και δε θα μας κάνει πλούσιους για πάντα. Το ίδιο ισχύει και για την αποτυχία. Μπορεί να χάσουμε κάποιο ποσό, όμως είναι λάθος να επιμείνουμε, νομίζοντας ότι θα μειώσουμε τη χασούρα. Τις περισσότερες φορές το ρίσκο αυξάνεται, μαζί με τη χασούρα.

Όλα είναι μέσα στη ζωή ακόμα και μια αποτυχία. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και αποδεχτούμε το γεγονός. Με ηρεμία θα πρέπει α καταλογίσουμε τις ευθύνες αποφεύγοντας να αρνηθούμε των ευθυνών μας. Κάτι τέτοιο είναι πολύ αρνητικό για την ψυχοσύνθεσή μας.

Η ψυχική μας υγεία είναι καθοριστική όταν παίζουμε στοίχημα και γενικά όταν ποντάρουμε.  Όταν συμπληρώνουμε ένα κουπόνι, όταν παίζουμε στον ιππόδρομο ή οποιοδήποτε ρίσκο πάρουμε, χρειάζεται ψυχραιμία. Επειδή χάσατε τα 5 ευρώ, δε σημαίνει ότι τα 10-15 που θα δώσετε επιπλέον θα σώσουν την κατάσταση.

Βέβαια ο καθένας, μπορεί να παίζει στοίχημα και να τζογάρει όπως θέλει, όμως καλό είναι να διατηρούμε τη διαύγεια και την ψυχραιμία μας. Άλλωστε, όπως και με όλες τις καταστάσεις στη ζωή μας, μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Και μην ξεχνάτε, παίζουμε για τη διασκέδασή μας.

Παίξτε on-line στοίχημα

Στο infobeto, ένα από τα πιο γνωστά site προγνωστικών στοιχημάτων στην Ελλάδα, θα βρείτε τα καλύτερα προγνωστικά για τα αθλήματα, ώστε να σας αποφέρουν μεγαλύτερο κέρδος. Παίξτε on-line στοίχημα από τη σελίδα του infobeto και δείτε τα κέρδη σας να μεγαλώνουν.

Δείτε ακόμα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.