«Θετική» πριν το Πεκίνο η Βαλίεβα

«Θετική» πριν το Πεκίνο η ΒαλίεβαΝέα εξέλιξη στην υπόθεση με την χρήση απαγορευμένης ουσίας από την Καμίλα Βαλίεβα παρουσιάζει ο ρωσικός Τύπος.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα η 15χρονη Ρωσίδα, που εντυπωσίασε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όταν έγινε η πρώτη γυναίκα που πέτυχε τετραπλή περιστροφή, ήταν θετική στην ουσία τριμεταζιδίνη (χρησιμοποιείται για τη στηθάγχη, απαγορευμένη από το 2014) τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Ανταμς, δήλωσε σήμερα στη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου, ότι «δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο» για «μια κατάσταση που έχει κάθε είδους επιπτώσεις» και χαρακτήρισε «πλήρη εικασία», τις αναφορές περί ντόπινγκ.

«Φαντάζομαι ότι όλοι οι αρμόδιοι εργάζονται όσο το δυνατόν ταχύτερα. Γνωρίζουμε ότι οι αθλητές, οι οποίοι επηρεάζονται από την τελετή των μεταλλίων, θέλουν να υπάρχει άμεσα ένα αποτέλεσμα», ανέφερε ο Ανταμς.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πατινάζ (ISU) εξήγησε με δελτίο Τύπου ότι «δεν μπορεί να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με πιθανή παραβίαση των κανονισμών κατά του ντόπινγκ».

Χθες η ΔΟΕ ανέφερε ότι η τελετή των μεταλλίων αναβλήθηκε για «νομικούς λόγους», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) επισήμανε ότι «δεν έχει ενημερωθεί για την υπόθεση», ενώ ο Διεθνής Οργανισμός Δοκιμών (ITA), αρμόδιος για τη διενέργεια ελέγχων στους χώρους των Ολυμπιακών Αγώνων, υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. 

Supply link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.