Τα πρώτα κρυπτονομίσματα στους “οικονομικούς” οδηγούς του ηλεκτρικού Fiat 500

Τα πρώτα κρυπτονομίσματα στους “οικονομικούς” οδηγούς του ηλεκτρικού Fiat 500

fiat

Το δέλεαρ στην εποχή μας, ειδικά, είναι πολύ σημαντικό θέμα. Το κίνητρο, για όσους επιθυμούν αυτή τη λέξη, αποτελεί πολύ ελκυστικό παράγοντα ώστε κάποιος να παρακινηθεί προκειμένου να κάνει κάτι. Και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης είναι πράγματι αρκετά τα κίνητρα που δίνονται, προκειμένου οι πολίτες να δελεαστούν και να προχωρήσουν στην απόκτηση ενός τέτοιους οχήματος.

Από καιρό έχω γράψει ότι η Fiat, σε συνεργασία με την KIRI Technologies και το τμήμα e-Mobility της Stellantis, εξέλιξαν το πρωτοποριακό πρόγραμμα “KIRI”, την πρώτη προσπάθεια επιβράβευσης των οδηγών που ακολουθούν ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο οδήγησης. Τέσσερις μήνες μετά το ξεκίνημα του προγράμματος οι 100 πιο αποδοτικοί οδηγοί του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού 500, κέρδισαν δωροεπιταγές, εφαρμόζοντας οδηγικές επιλογές που παράλληλα μείωσαν και το κόστος φόρτισης των αυτοκινήτων τους.

Το πρόγραμμα “KIRI” βασίζεται στην επιβράβευση μέσω ψηφιακών νομισμάτων KIRI, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πλήθος διαδικτυακών καταστημάτων. Η αξία ενός KIRI ισούται με την απαλοιφή 250 τόνων CO2, ποσότητας που μπορεί να απορροφήσει σε ένα χρόνο μια έκταση 10 εκταρίων με Παυλώνιες, δέντρο που αποτελεί και το σύμβολο της KIRI Technologies. Η συμμετοχή σε αυτή την πρωτοβουλία είναι πολύ απλή. Το μόνο που απαιτείται είναι ο χρήστης να εγκαταστήσει τη δωρεάν εφαρμογή “FIAT” και να εγγραφεί στην πλατφόρμα της KIRI. Από εκεί και πέρα, όσο πιο προσεκτικά και φιλικά προς το περιβάλλον οδηγεί, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανταμοιβή του.

Μέσω της βαθμολογίας eco:Score, αξιολογούνται ο τρόπος επιβράδυνσης και επιτάχυνσης, καθώς και η δυνατότητα ο οδηγός να μπορεί να διατηρεί μια όσο το δυνατόν πιο ομαλή πορεία εκμεταλλευόμενος τη ροή της κίνησης, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιεί την αυτονομία του ηλεκτρικού του 500. Το eco:Score αποτελεί μέρος των υπηρεσιών Uconnect, του συστήματος πολυμέσων της Fiat, το οποίο βαθμολογεί τον οδηγό σε μια κλίμακα από το 0 μέχρι το 100 και του παρέχει συμβουλές για μια πιο αποδοτική χρήση του αυτοκινήτου του.

Όσο μεγαλύτερο είναι το eco:Score, τόσο περισσότερα KIRI νομίσματα κερδίζει ο χρήστης. Στις αστικές μετακινήσεις με μια μέση βαθμολογία στην οδήγηση και κάλυψη 10.000χλμ./έτος, ο χρήστης μπορεί να κερδίσει νομίσματα KIRI αξίας έως και 150 ευρώ. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί ακόμα μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των οδηγών ώστε να οδηγούν με ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Για παράδειγμα η ανάλυση των δεδομένων που παρείχε το eco:Score σε χρήστες στην Ιταλία, έδειξε ότι όσοι έχουν εγγραφεί στην εφαρμογή KIRI είχαν κατά μέσο όρο βαθμολογία αυξημένη κατά 10 βαθμούς σε σχέση με τους μη εγγεγραμμένους χρήστες. Οι πλέον αποδοτικοί οδηγοί που έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή, είχαν ακόμα 10 μονάδες καλύτερη βαθμολογία, και έτσι με σύνολο 20% καλύτερη απόδοση απολαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία και ακόμα χαμηλότερο κόστος φόρτισης.

Στην Ελλάδα, η τιμή του ηλεκτρικού Fiat, ξεκινά κάτω από τις 20.000 ευρώ, με την επιδότηση του κρατικού προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.