Στις εκλογές νίκησε η Δημοκρατία

Στις εκλογές νίκησε η Δημοκρατία


Για νίκη της αθλητικής αθλητικής οικογένειας και μεταρρύθμισης, της πολιτικής για διαφάνεια, δημοκρατία και νοικοκύρεμα του εγχώριου αθλητικού οικοδομήματος, έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ Ξενοφώντα Μπαραλιάκου με θέμα «αρχαιρεσίες Αθλητικών Ομοσπονδιών».

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στο πρότερο θεσμικό πλαίσιο, πριν από τους νόμους της αθλητικής μεταρρύθμισης, 4639/2019 και 4726/2020, λέγοντας ότι «είχε παθογένειες και άφηνε παράθυρα για παρατυπίες, με αποτέλεσμα να επικρατούν φαινόμενα αναρχίας και αδιαφάνειας».

Όπως είπε, «δεν διστάσαμε να γίνουμε δυσάρεστοι, να πάμε κόντρα σε “κεκτημένα” δεκαετιών. Δεχθήκαμε έντονη κριτική και πολλές πιέσεις. Ο πρωθυπουργός, όμως, έκλεισε τα αυτιά στις πιέσεις και μας έδωσε σαφή εντολή και στήριξη να τολμήσουμε την αθλητική μεταρρύθμιση».

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι «αν αφήναμε την κατάσταση ως είχε δεν θα είχαμε όρια στις ηλικίες των διοικούντων, δεν θα είχαμε όρια στις θητείες των διοικούντων, οι ίδιες διοικήσεις, οι “ισόβιες”, θα διοικούσαν ως, τουλάχιστον, το 2028 και δεν θα είχαμε ανανέωση».

Επίσης,αναφέρθηκε στην εξειδίκευση των αλλαγών με τα όρια ηλικιών και θητειών στα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών, στην ενίσχυση της διαφάνειας, της δημοκρατικότητας και της συμμετοχής με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, στην απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές δια πληρεξουσίου, στην ψηφιακή κάλπη «Ζευς» κλπ.

«Η συνεχής προσπάθεια και η προσήλωση στην αθλητική μας πολιτική για διαφάνεια, δημοκρατία και νοικοκύρεμα του εγχώριου αθλητικού οικοδομήματος, απέδωσε καρπούς. Ήταν ο νικητής των εκλογών. Νίκησε η αθλητική μεταρρύθμιση. Νίκησε η αθλητική οικογένεια», τόνισε καθώς:

• εκλέκτορες, για πρώτη φορά, ήταν μόνο τα νόμιμα κι ενεργά σωματεία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ,

• υπήρξε σημαντική ανανέωση στη συντριπτική πλειονότητα των νέων διοικήσεων, 

• σημειώθηκε αξιοσημείωτη συμμετοχή Ολυμπιονικών και Παγκοσμίων Πρωταθλητών στα διοικητικά σχήματα των Ομοσπονδιών και 

• διεξήχθησαν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες με την ψηφιακή κάλπης «Ζευς», για πρώτη φορά, με απόλυτα αδιάβλητες και διαφανείς διαδικασίες, όπως παραδέχονται άπαντες οι συμμετέχοντες.

Ακόμη, ο κ. Αυγενάκης παρέθεσε αναλυτικά ποσοτικά στοιχεία για τις εκλογές στις 24 Ολυμπιακές Ομοσπονδίες και στις 18 μη Ολυμπιακές, όπως ποσοστά συμμετοχής, ανανέωσης των επικεφαλής, των μελών των ΔΣ, αναλογία ανδρών – γυναικών, συμμετοχής Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών κλπ.  

Resource website link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *