Σαπεκοένσε: Η προσομοίωση της μοιραίας πτήσης (VIDEO)

Σαπεκοένσε: Η προσομοίωση της μοιραίας πτήσης (VIDEO)

12 2
Στις 29 Νοεμβρίου 2016 η βραζιλιάνικη Σαπεκοένσε ξεκληρίστηκε, λίγο πριν δώσει το σπουδαιότερο παιχνίδι της ιστορίας της. Η ομάδα “πετούσε” με την πτήση 2933 της εταιρείας LaMia με τελικό προορισμό το Μεντεγίν, όπου ήταν προγραμματισμένο το παιχνίδι ρεβάνς με την Ατλέτικο Νασιονάλ, ο τελικός του Κόπα Σουνταμερικάνα.
Μέσα στο αεροσκάφος, το οποίο πέταξε για πρώτη φορά το 1999, βρίσκονταν 77 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων μέλη της αποστολής της Σαπεκοένσε. Ενώ αρχικά η ομάδα είχε ζητήσει να “πετάξει” με τσάρτερ απευθείας για το Μεντεγίν από το Σάο Πάουλο, αυτό δεν έγινε αποδεκτό λόγω των συμφωνιών που είχαν κάνει οι Αρχές της Βραζιλίας και της Βολιβίας.

Έτσι, η άφιξη στο Μεντεγίν θα γινόταν μέσω Βολιβίας. Η αποστολή έφτασε στο αεροδρόμιο της Σάντα Κρους και ενώ αρχικά είχε συμφωνηθεί να γίνει και δεύτερη στάση πριν από την προσγείωση στην Κολομβία, συγκεκριμένα για το Captain Aníbal Arab της Βολιβίας, τα πλάνα άλλαξαν. Προτιμήθηκε να γίνει απευθείας η μετάβαση για το Μεντεγίν, απόφαση που αποδείχθηκε καταστροφική.

Το αεροσκάφος λόγω έλειψης καυσίμων προσέκρουσε σε βουνά κοντά στο Μεντεγίν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 71 από τους 77 επιβάτες. Δείτε στο παρακάτω video την προσομοίωση της μοιραίας πτήσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.