Πρώτη θέση στο 10ο επετειακό St. Barth Cata-Cup στην Καραϊβική για Τριγκώνη – Πασχαλίδη

Πρώτη θέση στο 10ο επετειακό St. Barth Cata-Cup στην Καραϊβική για Τριγκώνη – Πασχαλίδη

Ακόμα μια σπουδαία διάκριση για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Κώστα Τριγκώνη και Ιορδάνη Πασχαλίδη, οι οποίοι τερμάτισαν πρώτοι ανάμεσα σε 47 πληρώματα απ ’όλο τον κόσμο στο επετειακό 10ο St. Barth Cata-Cup που διεξήχθη στη Γαλλική αποικία του Σαιντ Μπάρθ στην Καραϊβική.

Ανάμεσα σε 47 πληρώματα από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων παγκόσμιοι πρωταθλητής αλλά και τα μεγαλύτερα ονόματα της κλάσης Formula 18, οι Έλληνες ιστιοπλόοι έφτασαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά από ένα απαιτητικό 4ημερο αγώνα.

IMG_4009

Επεισοδιακή υπήρξε ωστόσο η 4η και τελευταία μέρα του αγώνα καθώς κατά τη διάρκεια της 6ης ιστιοδρομίας που περιελάμβανε το γύρο του νησιού και είχε διπλή βαθμολογία, και ενώ το ελληνικό πλήρωμα προηγούνταν ένα λάθος στην πλοήγηση των πρωτοπόρων, μέχρι εκείνη τη στιγμή, Γάλλων Franck Cammas και Matthieu Vandame τους έβγαλε εκτός κούρσας ρίχνοντάς τους στην 14η θέση της συνολικής κατάταξης βγάζοντας τους εκτός βάθρου.

M30226f414c1c0d1c7b04

«Είναι ένα λάθος που μπορεί να συμβεί μιας και στην συγκεκριμένη ιστιοδρομία τα σημεία στροφής ήταν αρκετά και η πίεση μεγάλη για ένα καλό αποτέλεσμα και απ’ ότι φάνηκε δεν ήθελε και πολύ να κάνει κάποιος λάθος. Από την αρχή της ιστιοδρομίας μπήκαμε δυνατά βάζοντας πίεση στους αντιπάλους μας. Από εκεί και πέρα οι κανόνες είναι κανόνες και πολύ σωστά έπραξαν οι οργανωτές που ακύρωσαν το Γαλλικό πλήρωμα. Φυσικά και η κατάληξη του αγώνα ήταν απρόσμενη, μιας και δεν περιμένεις από τόσο έμπειρους ιστιοπλόους λάθη όπως αυτό που έγινε.

Mdd8fb9e76d0f93bd9c4a

Μετά από αυτό το συμβάν στην τελευταία ιστιοδρομία έπρεπε απλά να τερματίσουμε για να εξασφαλίσουμε την νίκη μιας και ήδη είχαμε χτίσει μια διαφορά ασφαλείας από τα υπόλοιπα πληρώματα που διεκδικούσαν μια θέση στο βάθρο. Ο Frank και ο Matthieu πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές τα πήγαν καλύτερα από εμάς.

M9bfcd95486c88cfe59cb

Κάναμε  λάθη που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τα οποία μας κόστισαν στη βαθμολογία μιας και θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει τον αγώνα από νωρίς χωρίς το όποιο λάθος των αντιπάλων μας. Αυτά συμβαίνουν όμως στους αγώνες και είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε την 10η επετειακή έκδοση του St Barth Catacup» δήλωσε αμέσως μετά την νίκη τους ο Ιορδάνης Πασχαλίδης με τον Κώστα Τριγκώνη να συμπληρώνει:

«Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές που μετά από την βιβλική καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Ίρμα κατάφεραν όχι μόνο να διοργανώσουν τον αγώνα αλλά και να αναστηλώσουν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το νησί. Ήταν η 1η μου συμμετοχή στον συγκεκριμένο αγώνα και το γεγονός ότι παρά τα λάθη μας καταφέραμε να τον κερδίσουμε κάνει την χαρά ακόμη μεγαλύτερη!».

Mdca0d7cad43e9ba32997

Τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου συμπλήρωσαν οι Αργεντινοί Cruz Gonzales Smith – Mariano Heuser και οι Βέλγοι Patrick Demesmaeker – Olivier Gagliani.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.