Πόσο κοστίζει και πότε θα εκδικαστεί η προσφυγή της ΑΕΚ στο CAS

Πόσο κοστίζει και πότε θα εκδικαστεί η προσφυγή της ΑΕΚ στο CAS

20
Ελάχιστο θα είναι το κόστος για την ΠΑΕ ΑΕΚ αν αποφασίσει τελικά να προσφύγει στο CAS για την υπόθεση της τιμωρίας της με αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών μετά τα γεγονότα στο ημίχρονο του ματς με τον Ολυμπιακό. Κι αυτό, διότι πρόκειται για μια “απλή” υπόθεση πειθαρχικού δικαίου και όχι για κάποιον ογκώδη φάκελο περίπλοκης υπόθεσης (ντόπινγκ, στημένα ματς), για αντιδικία δύο ομάδων (μεταγραφή), η για θέμα με πολλούς εμπλεκόμενους  για το οποίο χρειάζονται πολλά στοιχεία και αρκετές ημέρες εργασίας από τους δικαστές.
Αν δε, η υπόθεση ανατεθεί (όπως αναμένεται) στον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, Μηνά Λυσσάνδρου, και στο νομικό τμήμα της ΠΑΕ, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί ούτε με επιπρόσθετες δαπάνες για συνεργασία με δικηγορικό γραφείο του εξωτερικού. Ίσως το κόστος να επιβαρυνθεί κατ’ ελάχιστο αν η Ενωση ζητήσει τρεις (και όχι έναν) δικαστές (arbitrators) για να εξετάσουν την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν η Ένωση κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς, η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί σε περίπου 3-4 μήνες! Απίθανο θεωρείται το ενδεχόμενο να ζητήσει εκδίκαση με τη διαδικασία (κατ’ εξαίρεση) του κατ’ επείγοντος και ακόμη πιο… απίθανο να γίνει δεκτό τέτοιου είδους αίτημα από το CAS για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Συνεπώς, ας περιμένουμε την απόφαση τον… Φεβρουάριο! Δηλαδή στα ντέρμπι του δεύτερου γύρου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.