Πιο σημαντική ομάδα στην Ελλάδα η Εθνική

Πιο σημαντική ομάδα στην Ελλάδα η ΕθνικήΤον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Ανδρών, Γουστάβο Πογέτ, παρουσίασε η ΕΠΟ το μεσημέρι της Παρασκευής (18/2). 

Τον Ουρουγουανό παρουσίασε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου. «Κάναμε την καλύτερη δυνατή επιλογή, καθώς εγγυάται ομαλή διαδοχή και σωστή λειτουργία της ομάδας. Διαθέτει πλούσια εμπειρία, έχει αποδεχθεί την ευθύνη που αναλαμβάνει. Υπάρχουν προϋποθέσεις να αξιοποιήσει το ταλέντο παικτών, ώστε να επιστρέψουμε στις επιτυχίες», είπε.

«Η επάνοδος στις επιτυχίες είναι το ζητούμενο για όλους. Η εθνική είναι καθρέφτης μέσω του οποίου αντανακλάται η διεθνής εικόνα του ποδοσφαίρου μας. Του εύχομαι να φέρει επιτυχίες. Για να έχει επιτυχίες η εθνική πρέπει να… ελληνοποιηθούν περισσότερο οι ομάδες. Πρόταση μας θα είναι τέσσερις Έλληνες παίκτες να αγωνίζονται σε κάθε ομάδα».

Από την πλευρά του, ο Πογέτ δήλωσε: «Ευχαριστώ την Ομοσπονδία, χαίρομαι που επιστρέφω στην Ελλάδα που είχα ζήσει ωραία χρόνια. Είναι μεγάλη τιμή που μου δίνεται αυτή η δυνατότητα, θα προσπαθήσω να έχουμε την επιτυχία που ανέφερε ο κ. πρόεδρος. Πιστεύω στην ποιότητα των Ελλήνων παικτών, ακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Είναι μία νέα αρχή, ξεκινάμε από το μηδέν. Αν δουλέψουμε σκληρά θα έχουμε τις επιτυχίες που θέλουμε. Χαίρομαι που γύρισα».

Απαντώντας ύστερα στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, είπε ότι «πιστεύω στην ποιότητα των Ελλήνων παικτών. Η επιτυχία κρίνεται από το τελικό αποτέλεσμα. Στόχος είναι να έχουμε επιτυχία, να είμαστε πρώτοι στο Nations League, να πάμε στη συνέχεια στα προκριματικά του EURO και να επανέλθουμε στις μεγάλες διοργανώσεις».

Για τη φιλοσοφία και το στιλ παιχνιδιού της Εθνικής ανέφερε: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι. Μπορεί να παίζουμε το πιο όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά να μην προκρινόμαστε. Μπορούμε να είμαστε πρακτικοί, έξυπνοι, θέλουμε να κερδίζουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε το πάθος των παικτών. Είμαι εδώ για να φέρνω νίκες. Σιγά σιγά φτιάχνοντας ένα πλάνο και ταυτότητα με τα χαρακτηριστικά της χώρας μας, να το συνδυάσουμε με πρόκριση».

Για την ταυτότητα της Εθνικής, είπε: «Για να έχουμε ταυτότητα, υπάρχουν ξεκάθαρα σημεία. Πειθαρχία, ειλικρίνεια, θέλω να υπάρχει σκληρή δουλειά, να δίνουν το 100%. Να εκπροσωπεί η ομάδα τη χώρα επάξια, να έχουμε το πάθος. Δεν ήρθαμε να αναλύσουμε συστήματα, να φτάνουμε σε επιτυχίες».

Για τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Σιόβα επισήμανε: «Πρώτα, ξέρω την κατάσταση. Φυσικά, δεν μίλησα με τους παίκτες ακόμη. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Είναι νέο ξεκίνημα. Δεν αφορά τις ομάδες, κανέναν εκτός από τη χώρα. Οι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους τους παίκτες που μπορούν να μας βελτιώσουν. Δεν υπάρχει τιμωρία, ενημερώθηκα από την ΕΠΟ για τον Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο. Λίγο διαφορετική η κατάσταση με τον Σιόβα. Ξεκινάμε από το μηδέν. Θα επιλέξω τους παίκτες και εξαρτάται και από αυτούς. Ξέρω τον Σιόβα προσωπικά. Θα είναι εύκολο τηλεφώνημα. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Η πόρτα είναι ανοιχτή για όποιον έχει πάθος και την ποιότητα».

Για τη δυσκολία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο σκοράρισμα υπογράμμισε: «Δεν έχω αναλάβει Εθνική ομάδα, πρέπει να ξεκινήσω από κάπου. Υπάρχουν πολλά θετικά που έκανε η Εθνική, πρέπει να βάλουμε τη φιλοσοφία μας. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να μιλήσουμε για την Εθνική, αλλά είναι νωρίς.

Είδα όλα τα παιχνίδια στα προκριματικά του Παγκοσμίου. Θέλουμε να υπάρχει ισορροπία. Συμφωνώ με την καλή αμυντική λειτουργία. Έχουμε ένα ρητό στην Ισπανία, όταν σκεπάζεις το κεφάλι, μένουν τα πόδια απ’ έξω και όταν σκεπάζεις τα πόδια μένει το κεφάλι. Να συνεχίσουμε την καλή αμυντική λειτουργία και να βελτιωθούμε επιθετικά. Να φέρουμε ισορροπία».

Για τις επιλογές των παικτών, δήλωσε: «Υπάρχουν διαφορετικές καταστάσεις. Πρώτα θα κάτσουμε, θα μιλήσουμε με τον κ. Κωνσταντινίδη, το προσωπικό ενόψει των δύο φιλικών για ένα έχουμε ένα βασικό γκρουπ. Μετά τα φιλικά θα υπάρχει καλύτερη εικόνα, να έχουμε ένα βασικό γκρουπ για το Nations League.

Μετά όλα είναι ανοιχτά, ζούμε στην πανδημία, με τραυματισμούς, πρέπει να είμαστε για να φέρουμε όποιον μπορεί να μας βοηθήσει. Θέλω να υπάρχει ένας βασικός κορμός, αλλά πάντα χρειάζονται αλλαγές. Θα προσπαθήσω να τον σχηματίσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Όσο για το εάν θα καλέσει στα φιλικά Μανωλά και Παπασταθόπουλο; «Θα μιλήσω με όλους τους παίκτες της λίστας μου. Αν θεωρήσω ότι χρειάζονται για τα δύο φιλικά θα τους καλέσω. Κριτήριο η ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Η Εθνική είναι ομάδα, η πιο σημαντική ομα στην Ελλάδα».

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.