Κομπανί: “Το ποδόσφαιρο είναι όπως η πορνεία και η διακίνηση ναρκωτικών”

Κομπανί: “Το ποδόσφαιρο είναι όπως η πορνεία και η διακίνηση ναρκωτικών”

8
Στημένα ματς, οικονομικές απάτες για μεταγραφές παικτών και συλλήψεις ατζέντηδων είναι μερικά μόνο από τα κακώς κείμενα που έχουν βγει προς τα έξω το τελευταίο 24ωρο το βελγικό ποδόσφαιρο και αν κρίνει κανείς από την ταχύτητα των εξελίξεων, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχούν και… χειρότερα!
Όλα αυτά μάλιστα δεν σχολιάζονται μόνο εντός των συνόρων αλλά και έξω από αυτό, με έναν εκ των στυλοβατών της εθνικής Βελγίου την τελευταία δεκαετία, τον Βινσέντ Κομπανί, να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του αλλά να είναι ιδιαίτερα δηκτικός για το παρασκήνιο στο ποδόσφαιρο της πατρίδας του.

“Τώρα είναι αρκετά νωρίς να μιλήσουμε για ατομικές ευθύνες αλλά στο ποδόσφαιρο δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη ένα τέτοιο σκάνδαλο. Γιατί όχι; Επειδή το ποδόσφαιρο είναι ένας κόσμος ξεχωριστός, με τους δικούς του κανόνες και δεν υπάρχει διαφάνεια.

Το ποδόσφαιρο πλησιάζει πολύ σε διάφορες τυπικές συμπεριφορές που συναντάμε στον κόσμο της πορνείας και της διακίνησης ναρκωτικών. Πρόκειται για κόσμους όπου διακινείται πολύ χρήμα και είναι πιθανό να υπάρχουν πληρωμές που δεν καταγράφονται”, τόνισε ο στόπερ της Μάντσεστερ Σίτι μιλώντας στο ” VTM Nieuws”, για να ζητήσει κατόπιν να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια.

“Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει διαφάνεια σε διεθνές επίπεδο. Γίνεται τόσος ντόρος για τις αμοιβές των παικτών, των προπονητών, όμως κανείς δεν θα έδινε σημασία αν δημοσιοποιούνταν οι μισθοί.

Πρέπει να κάνουμε το ποδόσφαιρο απόλυτα διαφανές, ώστε όλοι να γνωρίζουμε τι κερδίζει ο καθένας. Σίγουρα οι μάνατζερ θα συνεχίσουν να είναι απαραίτητοι για να προστατεύουν τα συμφέροντας των παικτών και των συλλόγων, όμως δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν πρέπει να τα βγάζουμε όλα στο φως του ήλιου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.