«Όχι» από το Κατάρ στις σημαίες του ουράνιου τόξου

«Όχι» από το Κατάρ στις σημαίες του ουράνιου τόξουΝέο θέμα προέκυψε ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 που θα φιλοξενήσει το Κατάρ

Ο στρατηγός Αμπντουλαζίζ Αμπντουλάχ αλ-Ανσάρι, πρόεδρος της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών και επικεφαλής της ασφάλειας του κράτους, δήλωσε ότι οι σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, που συμβολίζουν το κίνημα των ΛΟΑΤΚΙ, θα αποκλειστούν από το Μουντιάλ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Periods, ο Ανσάρι είπε ότι οι οπαδοί και τα ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ θα γίνουν δεκτά στη διοργάνωση που θα ξεκινήσει στις 21 Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν ποινικό αδίκημα στο Κατάρ.

Ο στρατηγός εξήγησε μιλώντας στο Linked Push: «Αν ένας οπαδός σηκώσει τη σημαία του ουράνιου τόξου και του την αφαιρέσω, δεν είναι επειδή το θέλω πραγματικά. Δεν είναι προσβολή αλλά μια χειρονομία για να τον προστατέψω, γιατί αν δεν το κάνω, κάποιος άλλος κοντά του θα μπορούσε να του επιτεθεί.

Δεν μπορώ να εγγυηθώ για τη συμπεριφορά άλλων ανθρώπων. Θα του πω: “Σας παρακαλώ, δεν χρειάζεται να σηκώσετε πραγματικά αυτή τη σημαία, εδώ στο γήπεδο. Θέλετε να δείξετε τη γνώμη σας για την κατάσταση, κάντε το σε μια κοινωνία όπου θα γίνει αποδεκτή”».

«Το άτομο αγόρασε εισιτήριο για να δει τον αγώνα, όχι για να έρθει στο γήπεδο και να κάνει μια πολιτική χειρονομία ή να υπερασπιστεί ένα ιδανικό του», συνέχισε ο Ανσάρι, ο οποίος στη συνέχεια υπογράμμισε πως δεν θέλει να αποτελέσει απειλή για τους ΛΟΑΤΚΙ οπαδούς να μείνουν μακριά από το Κατάρ.

«Το να κλείσουμε δωμάτιο μαζί, να κοιμηθούμε μαζί, αυτό είναι κάτι που δεν μας αφορά. Είμαστε εδώ για να διοργανώσουμε το τουρνουά. Ας μην προχωρήσουμε περισσότερο. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους νόμους εδώ. Δεν μπορείς να αλλάξεις τη θρησκεία σου για 28 μέρες του Μουντιάλ».

Ο Κρις Παούρος, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ένταξης της Footballa Association και διαχειριστής της ομάδας κατά των διακρίσεων «Kick It Out», εξέφρασε την ανησυχία του για τις δηλώσεις του Ανσάρι: «Αυτή η ασυνέπεια και η συνεχιζόμενη έλλειψη λεπτομέρειας όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλιστεί ένα ασφαλές περιβάλλον δεν είναι παρά ανησυχητικό».

Τα λόγια του Παούρος απηχούν οι δηλώσεις της Πιάρα Πόγουορ, εκτελεστικής διευθύντριας του Football Versus Racism in Europe, του δικτύου κατά των διακρίσεων, η οποία είπε:

«Η απλή σκέψη ότι η σημαία του ουράνιου τόξου, που είναι πλέον ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύμβολο της διαφορετικότητας και της ισότητας, θα αφαιρεθεί από τους ανθρώπους για την προστασία τους δεν είναι αποδεκτή και θα θεωρηθεί ως πρόσχημα.

Έχω πάει στο Κατάρ πολλές φορές και δεν περιμένω ότι θα δεχθεί επίθεση κάποιος που θα κυματίζει τη σημαία του ουράνιου τόξου. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τις ενέργειες του κράτους».

Source website link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.