Ο ιδιοκτήτης των Σέλτικς ενδιαφέρεται για την Αταλάντα

Ο ιδιοκτήτης των Σέλτικς ενδιαφέρεται για την ΑταλάνταΗ Αταλάντα ετοιμάζεται να γίνει… Αμερικανίδα. Χθες (18/2), τα νέα ανέφεραν ότι ο σύλλογος του Μπέργκαμο θα πουληθεί σε επενδυτές από τις ΗΠΑ.

Πριν από μερικούς μήνες ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση, η οποία έχει σημαντική επιτάχυνση τις τελευταίες είκοσι ημέρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές ως τώρα, θα πουληθούν μετοχές που θα αντιστοιχούν στο 55%, για ένα deal που πλέον επίκειται.

Η διοίκηση της εταιρείας θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας Περκάσι. Στους σημερινούς πλειοψηφικούς μετόχους θα μείνει το 45% του πακέτου.

Σε αυτές τις καθοριστικές ώρες, τα σύμφωνα εμπιστευτικότητας (με βαριές ποινές) έχουν επιβάλει απόλυτη σιωπή στα στοιχεία της διαπραγμάτευσης, αλλά γίνονται υποθέσεις ότι η συμφωνία πραγματοποιείται με βάση μια συνολική αξιολόγηση του συλλόγου, που κυμαίνεται μεταξύ 400 και 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Όσον αφορά αυτούς που θα αγοράσουν το 55% των μετοχών της εταιρείας, χθες ακούστηκε το όνομα της KKR -που ήδη συνδέεται με την TIM στην Ιταλία-, αλλά το fund αρνήθηκε ότι ενδιαφέρεται για τη συμφωνία.

Τώρα, το νέο μονοπάτι οδηγεί σε επιχειρηματίες που συνδέονται με το αμερικανικό fund Bain Capital, οι οποίοι ωστόσο θα επενδύσουν προσωπικά στην απόκτηση μετοχών της Αταλάντα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Sole 24 Ore, το όνομα του νέου βασικού συνεργάτη της οικογένειας Περκάσι θα ήταν αυτό του Στίβεν Παλιούκα, γνωστός ως ο πρόεδρος της Bain Money.

Ο Παλιούκα έχει σημαντικές αθλητικές δραστηριότητες, ως συνιδιοκτήτης ενός από τα πιο σημαντικά franchise του NBA, των Μπόστον Σέλτικς.

Ο Παλιούκα, ο οποίος φέρεται να ενδιαφέρεται να επενδύσει σε προσωπικό επίπεδο, είναι το βασικό όνομα της αμερικανικής κοινοπραξίας, που αποτελείται και από άλλους επενδυτές από τη Νέα Υόρκη, οι οποίοι θα διαιρέσουν τη μετοχή που τέθηκε προς πώληση από την οικογένεια Περκάσι.

Οι συζητήσεις με Αμερικανούς επενδυτές, όπως αναφέρθηκε, συνεχίζονται εδώ και αρκετό καιρό: η οικογένεια Περκάσι βοηθείται στις διαπραγματεύσεις από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bofa Merrill Lynch, η οποία φέρεται να εντόπισε πιθανούς αγοραστές από το εξωτερικό.

Σημαντικό μέρος του πρότζεκτ, πάντως, αναμένεται να αφορά και το genuine estate, με την ανάπτυξη του γηπέδου (Gewiss Stadium), το οποίο ήδη κατέχει η Αταλάντα.

Source url

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.