Ποιος είναι ο ρόλος των μεγάλων αριθμών και ποια η επίδρασή του στο τζόγο

Ποιος είναι ο ρόλος των μεγάλων αριθμών και ποια η επίδρασή του στο τζόγο

TZOGOS-1

Ποιος είναι ο ρόλος των μεγάλων αριθμών και ποια η επίδρασή του στο τζόγο

Η έννοια του νόμου των μεγάλων αριθμών εισηχθεί για πρώτη φορά στον κόσμο των μαθηματικών από τον διάσιμο μαθηματικό Γιακόμπ  Μπερνούλι. Ο Μπερνούλι παρατήρησε πως όσες περισσότερες φορές επιχειρήσει κανείς μια προσπάθεια τόσο μειώνεται η διαφορά των πιθανοτήτων.

Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει αρκεί να δούμε ένα παράδειγμα με το στρίψιμο ενός νομίσματος. Όταν επιχειρήσουμε να στρίψουμε ένα νόμισμα τότε το αποτέλεσμα που θα έχουμε ως επιστροφή θα είναι είτε κορώνα, είτε γράμματα.

Όσο περισσότερες φορές επαναλάβουμε το στρίψιμο τόσες περισσότερες θα είναι και οι φορές που ήρθε πότε το ένα και πότε το άλλο αποτέλεσμα.

Η πλάνη του τζόγου

Σε τυχερά παιχνίδια όπως είναι οι ρουλέτα και το blackjack θα πρέπει οι παίχτες που ποντάρουν να έχουνε στο μυαλό τους πως η ρουλέτα δεν έχει καμία απολύτως μνήμη με αποτέλεσμα κάθε φορά που γυρνάει όλοι οι αριθμοί και τα χρώματα να έχουνε τις ίδιες πιθανότητες με την πρώτη φορά που γύρισε.

Ο Bernouli με τον νόμο των μεγάλων αριθμών σωστά παρατήρησε πως οι πιθανότητες τείνουν να ισορροπήσουν ωστόσο μέχρι να γίνει αυτό ο αριθμός των προσπαθειών που πρέπει να γίνουν είναι τεράστιος, τόσος που θα έπρεπε κανείς να ποντάρει δισεκατομμύρια για να το καταφέρει αυτό.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός τραπεζιού ρουλέτας στο καζίνο του Monte Carlo όπου το μαύρο εμφανίστηκε 26 φορές με αποτέλεσμα οι παίχτες κάθε φορά να ποντάρουν στο κόκκινο πιστεύοντας πως η ροή θα αλλάξει με αποτέλεσμα να χάσουν τεράστια ποσά. Από τότε η πλάνη του τζόγου είναι γνωστή και ως η πλάνη του Monte Carlo.

Αντίπαλος οι συμπαίκτες

Όταν ένα αποτέλεσμα συνεχίζει να είναι ίδιο το καλύτερο για κάποιον που ποντάρει είναι να μην ακολουθήσει τη μάζα ελπίζοντας να γυρίσει το αποτέλεσμα αλλά να ποντάρει αντίθετα στη μάζα και να έχει στο τέλος μεγαλύτερα χρηματικά κέρδη.

Παίξε στοίχημα χωρίς να πλανάσαι από την τύχη

Μην αφήνεις τον εαυτό σου να γίνεται θύμα της τύχης και των συγκυριών. Όσον αφορά το στοίχημα αυτό που χρειάζεται κανείς να κάνει είναι να ενημερώνεται συχνά για τις εξελίξεις έτσι ώστε όταν παίζει να το κάνει με σιγουριά και όχι τυχαία.

Για το λόγο αυτό υπάρχουν οι Tipsters, τα forum στοιχήματος και οι bloggers στοιχήματος.

Για να είσαι ακόμη πιο πολύ ενημερωμένος μπορείς να κάνεις μια γρήγορη εγγραφή στο newsletter μας.

Μάθετε περισσότερα για το στοίχημα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.