Με οκτώ ομάδες συνεχίζει η Volley League

Με οκτώ ομάδες συνεχίζει η Volley League


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ συνεδρίασε σήμερα κι επικύρωσε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος Volley League 2020-21, ενώ προέβη σε αγωνιστικό απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου 2020-21.

Ύστερα από εκτενή συζήτηση και αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα δεδομένα, το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ αποφάσισε ομόφωνα τη μη συμπλήρωση της κατηγορίας μέσω της διαδικασίας χορήγησης κάρτας ελεύθερης συμμετοχής (WILD CARD) για λόγους που αφορούν σε μία σειρά από διαδικαστικά, νομικά, αγωνιστικά και λειτουργικά ζητήματα.

Ακόμη, οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της Volley League 2020-21 θα αγωνιστούν στα Κύπελλα Ευρώπης περιόδου 2021-22. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα της Επιτροπής Αδειοδότησης και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την αγωνιστική σεζόν 2021-22, όπως και θέματα που αφορούν τις σχέσεις της ΕΣΑΠ με τον ΠΑΣΑΠ.

Ακόμη, έγινε λόγος για τροποποίηση του συστήματος διεξαγωγής του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Η α΄ φάση θα γίνει με κλήρωση, όμως ανοιχτό παραμένει το ζήτημα διεξαγωγής της ημιτελικής φάσης και των τελικών με διπλούς αγώνες ή επιστροφή στο καθεστώς του φάιναλ-4.

Έγινε πρώτη συζήτηση για το καλεντάρι του νέου πρωταθλήματος 2021-22 και αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση στην Ε.Ο.ΠΕ. για διεξαγωγή Σούπερ Καπ μεταξύ του πρωταθλητή Ολυμπιακού και του κατόχου του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς Φοίνικα Σύρου. Υπενθυμίζεται πως λόγω των αναβολών δεν διεξήχθη το Κύπελλο Ελλάδας.

Συζητήθηκαν θέματα αναβάθμισης του πρωταθλήματος, ενώ το Δ.Σ. ασχολήθηκε και με το ζήτημα του αριθμού των ομάδων που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα 2021-22, λαμβάνοντας υπόψη τον μη αγωνιστικό προβιβασμό ομάδων από την PRE LEAGUE 2020-21, λόγω της μη διεξαγωγής του πρωταθλήματος από τη διοργανώτρια Ε.Ο.ΠΕ.

 

Supply link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *