Καλά γήπεδα μέσω μιας… εφαρμογής

Καλά γήπεδα μέσω μιας… εφαρμογής


Το βρετανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα ποδοσφαίρου Football Foundation ξεκίνησε τη νέα καμπάνια του «Power Up Your Grass Pitch», με φιλόδοξο στόχο να φτάσει σε πάνω από 7.000 γήπεδα με γρασίδι «καλής ποιότητας» έως το 2024 και 20.000 έως το 2030.

Εάν επιτευχθούν οι στόχοι, υπολογίζεται ότι θα «σωθούν» 30.000 αγώνες την εβδομάδα. Πάνω από το 87% του ποδοσφαίρου στο Ηνωμένο Βασίλειο παίζεται σε γήπεδα με χόρτο.

Το Football Foundation ανέφερε ότι περισσότεροι από 150.000 αγώνες ακυρώθηκαν πέρυσι λόγω κακής ποιότητας του γηπέδου και ότι αυτή η εκστρατεία θα είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του ποδοσφαίρου βάσης (τμήματα υποδομών).

Το Football Foundation έχει αναπτύξει μια εφαρμογή (PitchPower), που είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο το οποίο δίνει σε κάθε κοινοτικό ποδοσφαιρικό σύλλογο και οργανισμό στη χώρα τη δυνατότητα να πραγματοποιεί τις δικές του επιθεωρήσεις γηπέδου στο γρασίδι, παρέχοντας γρήγορα και ακριβή δεδομένα.

Μόλις υποβληθεί μια επιθεώρηση, οι περιφερειακοί σύμβουλοι γηπέδου στο Grounds Management Association συντάσσουν μια έκθεση αξιολόγησης με εξατομικευμένες συμβουλές και συστάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας του γηπέδου.

Με τη συγκέντρωση δεδομένων και συμβουλών, εξοικονομείται χρόνος από την ανάγκη πραγματοποίησης προσωπικών επισκέψεων.

Μόλις ολοκληρωθούν οι επιθεωρήσεις μέσω της εφαρμογής PitchPower, οι σύλλογοι και οι εγκαταστάσεις μπορούν στη συνέχεια να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση από το Football Foundation, για την υποστήριξη βελτιώσεων του γηπέδου, οι οποίες προσδιορίζονται μέσω της εφαρμογής.

Ο Ρόμπερτ Σάλιβαν, διευθύνων σύμβουλος του Football Foundation, δήλωσε: «Εκατομμύρια παίκτες μένουν απογοητευμένοι κάθε χρόνο όταν οι αγώνες τους ακυρώνονται λόγω κακής ποιότητας γηπέδων, κάτι που το Football Foundation και οι συνεργάτες του εργάζονται ακούραστα για να αποτρέψουν».

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε θέσει κάποιους φιλόδοξους στόχους όσον αφορά τη βελτίωση των γηπέδων με γρασίδι –θέλουμε να έχουμε 20.000 γήπεδα με “καλή” ποιότητα μέχρι το 2030 – για να διασφαλίσουμε ότι κανένας αγώνας δεν θα ακυρωθεί λόγω ενός γηπέδου κακής ποιότητας».

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *