Η Βραζιλία δημιουργεί τη δική της Premier League με ένα δις δολάρια

Η Βραζιλία δημιουργεί τη δική της Premier League με ένα δις δολάρια


Το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη δική του Leading League, που θα χρηματοδοτείται με χρήματα της Βόρειας Αμερικής. Η πρωτοβουλία κερδίζει δυναμική χάρη σε ένα επενδυτικό ταμείο ιδιωτικών μετοχών, που αποτελείται από Αμερικανούς και Βραζιλιάνους επιχειρηματίες και το οποίο είναι πρόθυμο να επενδύσει έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο τουρνουά.

Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Sportico, το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο στοχεύει να οικοδομήσει ένα οικονομικά πιο αποδοτικό κι ελκυστικό πρωτάθλημα για τους θεατές, καθώς πρόθεση των μεγάλων συλλόγων της Βραζιλίας είναι να αναδιαμορφώσουν την εθνική τους διοργάνωση βραχυπρόθεσμα.

Αφού απορρίφθηκε το 2022, λόγω έλλειψης χρόνου, στόχος είναι η επανεκκίνηση με ένα νέο τουρνουά που θα ξεκινήσει το 2023. Αν και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες επιβεβαιώσεις, όλα οδηγούν στο ότι αυτό το πρωτάθλημα θα είναι κλειστό ή «ημίκλειστο», κατά το στιλ των πρωταθλημάτων της Βόρειας Αμερικής.

Το έργο έχει την άμεση υποστήριξη του Ρικ Πάρι, πρώτου εκτελεστικού διευθυντή της Leading League και νυν προέδρου της English Football League (EFL), ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με τους υποστηρικτές του νέου βραζιλιάνικου πρότζεκτ.

Η ομάδα περιλαμβάνει πρώην στελέχη του ESPN και τον συνιδρυτή της Relevent Activity, Τσαρλς Στιλιτάνο. Παρόντες είναι επίσης η Activity by Sport και το βραζιλιάνικο επενδυτικό ταμείο Cremon Participacoes. Η Βραζιλία έχει ήδη προσπαθήσει στο παρελθόν να αναμορφώσει τις διοργανώσεις της με πρότζεκτ όπως το Clube dos 13, τα οποία δεν είχαν επιτυχία, αλλά αυτή τη φορά η κατάσταση είναι διαφορετική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σάο Πάολο, Χούλιο Κασάρες, «η μεγάλη διαφορά είναι να έχεις μια ομάδα στελεχών που φτάνουν με εμπειρία στην αγορά. Όχι μόνο θα έχουμε άμεσες επενδύσεις στους συλλόγους, αλλά έχουμε επίσης έμπειρους επαγγελματίες που έχουν ήδη εργαστεί στις μεγάλες Λίγκες, για να κάνουν το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας ένα σπουδαίο τουρνουά».

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.