Η UEFA πιέζει τις αγορές στοιχημάτων μετά τη συμφωνία με τη Sportradar

Η UEFA πιέζει τις αγορές στοιχημάτων μετά τη συμφωνία με τη Sportradar


Η Sportradar υπέγραψε συμφωνία με την UEFA για να είναι ο αποκλειστικός διανομέας δεδομένων στοιχήματος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, ενώ με την ίδια συμφωνία η Sportradar καθίσταται επίσης ο εξουσιοδοτημένος συλλέκτης δεδομένων της UEFA.

Είναι η πρώτη φορά που η UEFA προχώρησε σε μια συμφωνία διανομής για τα δικαιώματα δεδομένων στοιχήματος. Η Sportradar έχει ένα δίκτυο περίπου 900 πελατών στοιχημάτων σε όλο τον κόσμο, όμως τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η συμφωνία καλύπτει περίπου 500 αγώνες ανά περίοδο, συνολικά δε 1.550 αγώνες από τη σεζόν 2021-22 έως το τέλος της περιόδου 2023-24 σε όλες τις διοργανώσεις της UEFA, συμπεριλαμβανομένου του Euro 2024, των Ευρωπαϊκών Προκριματικών, του Nations League, του Champions League, του Europa League, του Europa Conference League, του UEFA Super Cup, του Champions League Γυναικών και EURO 2022 Γυναικών.

Ο Κάρστεν Κερλ, διευθύνων σύμβουλος της Sportradar, δήλωσε: «Η Sportradar έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη συλλογή και δημιουργία προϊόντων αξίας από δεδομένα ποδοσφαιρικών αγώνων… Το ποδόσφαιρο παραμένει το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που η UEFA επέλεξε τη Sportradar στην αγωνιστική της διαδικασία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά μαζί της για να υποστηρίξουμε τη δέσμευσή της με τον κλάδο του στοιχήματος».

Ο όμιλος Sportradar ολοκλήρωσε πρόσφατα τη δημόσια εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, τιμολογώντας την αρχική δημόσια προσφορά του στα 27 δολάρια ανά μετοχή και αντλώντας περισσότερα από 670 εκατομμύρια δολάρια, με την αποτίμηση της εταιρείας να ανέρχεται στα 7,98 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ήδη επί χρόνια συνεργάτης της UEFA ως προμηθευτής ακεραιότητας στοιχημάτων, ιδιαίτερα στον τομέα των «στημένων αγώνων» που σχετίζονται με στοιχήματα, αυτή η συμφωνία έχει επεκταθεί για να συμπεριλάβει αποκλειστικές υπηρεσίες πληροφοριών κι έρευνας για την υποστήριξη της μονάδας κατά των στημένων αγώνων της UEFA, κάτι που υπερβαίνει τις πληροφορίες παρακολούθησης στοιχημάτων που ήδη παρέχει στη Συνομοσπονδία.

Η UEFA επέκτεινε πρόσφατα τις ευκαιρίες χορηγιών της στην αγορά στοιχημάτων, ανακοινώνοντας τη συμφωνία με την Bwin ως τον πρώτο της συνεργάτη στοιχημάτων. Η προσθήκη κοινοπρακτικών υπηρεσιών δεδομένων μέσω της συμφωνίας Sportradar επεκτείνει περαιτέρω την ώθησή της στις αγορές στοιχημάτων.

Ο Γκι-Λοράν Επστάιν, διευθυντής μάρκετινγκ της UEFA, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνάπτουμε αυτή τη συνεργασία με την Sportradar, η οποία είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή αθλητικών δεδομένων. Ακολουθεί μια μακροχρόνια συνεργασία με την εταιρεία ως επίσημο συνεργάτη ακεραιότητάς μας και συνδέεται με την πρόσφατη ανακοίνωσή μας για την Bwin ως του πρώτου συνεργάτη στοιχήματος για μία από τις διοργανώσεις μας».

Και πρόσθεσε: «Ο συνδυασμός των δύο συνεργασιών επιτρέπει στην UEFA να εμπλακεί πιο ανοιχτά με τον τομέα του αθλητικού στοιχήματος, παρέχοντας μεγαλύτερη πρόσβαση στην ευφυΐα της αγοράς και υποστήριξη, τόσο από αθλητική ακεραιότητα όσο και από εμπορική άποψη».

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.