Η τελευταία παράσταση για τον «αυτοκράτορα» Ουτσιμούρα;

Η τελευταία παράσταση για τον «αυτοκράτορα» Ουτσιμούρα;


Λυπημένο ήταν το «τέλος του παιχνιδιού» για τον Ιάπωνα σούπερ σταρ της γυμναστικής, Κοχέι Ουτσιμούρα: στη χώρα του και μπροστά σε άδειες εξέδρες ο τρις Ολυμπιονίκης έπεσε από το θρόνο του το Σάββατο (24/7), μετά την πτώση στα προκριματικά του μονόζυγου που πιθανώς επιτάχυνε το τέλος της κυριαρχίας του.

Εντυπωσιακός στις πρώτες προσπάθειές του, ο Ουτσιμούρα είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα με πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας (6,6 βαθμοί), αλλά ξαφνικά γλίστρησε και βρέθηκε στο έδαφος.

Το όνειρό του για ακόμη έναν Ολυμπιακό τίτλο, εντός έδρας αυτή τη φορά, εξανεμίστηκε, καθώς ολοκλήρωσε την άσκησή του, αλλά βαθμολογήθηκε με μόνο 13.866 βαθμούς, κάτι που δεν του επέτρεψε να προκριθεί στον τελικό.

Μετά την αποτυχία του στα προκριματικά, ο Ασιάτης πρωταθλητής εμφανίστηκε έκπληκτος και ζητούσε χρόνο για να προβληματιστεί, μετά από κάθε ερώτηση που του γινόταν από τον Τύπο. «Όχι, δεν ξέρω, επιτρέψτε μου να το σκεφτώ» απαντούσε.

Η αποτυχία του, τελικά, δεν αποτέλεσε και τόσο μεγάλη έκπληξη: «Δεν μπορούσα να πετύχω αυτό που κάνω στην προπόνηση, ενώ κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων Ολυμπιακών Αγώνων ήμουν σε θέση να το κάνω», παραδέχτηκε.

Πριν ξεκινήσει στο μονόζυγο είχε δηλωθεί αρχικά και στο δίζυγο, αλλά τελικά αποσύρθηκε από το αγώνισμα αυτό κι επικεντρώθηκε στο μονόζυγο, χωρίς επιτυχία.

Ερωτηθείς για το επίπεδο της ιαπωνικής ομάδας, με την οποία κατάκτησε το χρυσό το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, απάντησε: «Είναι πραγματικά δυνατοί».

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο Ουτσιμούρα είχε θεωρήσει τον εαυτό του πριν από αυτή την ημέρα ως «απολίθωμα», στα μάτια της νέας ιαπωνικής γενιάς.

Θα καταφέρει να ανταγωνιστεί ξανά τους νέους συμπατριώτες του Η επόμενη πρόκλησή του θα μπορούσε να είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021, τον επόμενο Οκτώβριο στο Κιτακιούσου, οπότε αναμονή…

Resource website link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.