Η Διεθνής Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας 2019 γιορτάστηκε σε σχολεία σε όλο τον κόσμο!

Η Διεθνής Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας 2019 γιορτάστηκε σε σχολεία σε όλο τον κόσμο!

Η 25η Απριλίου είναι η Διεθνής Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας. Φέτος, γιορτάστηκε σε σχολεία και αθλητικές ακαδημίες σε περισσότερες από 50 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής, της Βόρειας και Νότιας Αμερικής.
Οι δραστηριότητες αφορούσαν συναντήσεις, προπονήσεις και φιλικούς αγώνες με τη συμμετοχή διάσημων ποδοσφαιριστών και των Νέων Πρεσβευτών και Προπονητών του Διεθνούς Παιδικού Κοινωνικού Προγράμματος της Gazprom «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία».

Περισσότεροι από 40.000 συμμετέχοντες πήραν μέρος σε περισσότερες από 200 εκδηλώσεις της Διεθνούς Ημέρας Ποδοσφαίρου και Φιλίας. Χώρες όπως η Ελλάδα, Αρμενία, η Αυστρία, το Αζερμπαϊτζάν, το Μπαγκλαντές, η Λευκορωσία, η Βολιβία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Καζακστάν, η Λιθουανία, η Μολδαβία, η Νιγηρία διέδωσαν τις αρχές του Ποδοσφαίρου και τις βασικές ανθρώπινες αξίες.

Στην Εσθονία και τη Λετονία πραγματοποιήθηκε ανοιχτή προπόνηση για τους νέους ποδοσφαιριστές. Στη Ρωσία, η Διεθνής Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας γιορτάστηκε σε σχολεία, σχολές ποδοσφαίρου και συλλόγους των 11 πόλεων-πόλεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA του 2018 στη Ρωσία.

photo2InternationalFoortballFriendshipday

 
Σε πολλές χώρες, ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Ποδοσφαίρου και Φιλίας συνεχίστηκε για αρκετές ημέρες. Η Ελλάδα και το Πακιστάν διεξήγαγαν φιλικούς αγώνες και ανοικτά μαθήματα με τη συμμετοχή εθνικών αστέρων του ποδοσφαίρου.

Η Ελληνική αποστολή που για δεύτερη χρονιά απαρτίζεται από νεαρούς ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας της ΑΕΚ, συμμετείχε σε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, όπου όλοι οι αθλητές αντάλλαξαν μεταξύ τους το Βραχιόλι της Φιλίας, σύμβολο του προγράμματος.

Στην Ινδία, η Ananya Kamboj, Νέα Πρέσβειρα του προγράμματος και συγγραφέας του βιβλίου «Το ταξίδι μου από το Μοχάλι στην Αγία Πετρούπολη», πραγματοποίησε το Διεθνές Μάθημα Ποδόσφαιρου και Φιλίας. Στο βιβλίο της περιγράφει στον αναγνώστη τις Εννέα Αξίες του προγράμματος και τις εντυπώσεις της από την επικοινωνία με τους συνομηλίκους της στο πρόγραμμα.

“Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο χρειάζεται ενεργή υποστήριξη από τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Η γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδόσφαιρου και Φιλίας όχι μόνο μας επιτρέπει να διαδώσουμε τις πιο σημαντικές αξίες αλλά και να δημιουργήσουμε νέες ποδοσφαιρικές παραδόσεις. Αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στην επαγγελματική ανάπτυξη και στην επιτυχία σε οποιαδήποτε πτυχή της ζωής μας”, σημείωσε ο Mike Puig, Διευθύνων Σύμβουλος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της Βαρκελώνης.

photo1InternationalFoortballFriendshipday

 
“Ήθελα πάντα να συναντήσω έναν διάσημο ποδοσφαιριστή και μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο και να παρακολουθώ τα παιχνίδια στην τηλεόραση. Τώρα ονειρεύομαι να συμμετάσχω στο πρόγραμμα ως Young Coach. Λατρεύω το γεγονός ότι κορίτσια και αγόρια παίζουν ως ίσοι στην ίδια ομάδα”, δήλωσε ο 15χρονος προπονητής της ποδοσφαιρικής ακαδημίας της Συρίας.

Κάθε εκδήλωση αρχίζει με όλους τους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των προσκεκλημένων επισκεπτών να ανταλλάσσουν βραχιόλια φιλίας, το κύριο σύμβολο του προγράμματος. Το μπλε νήμα του βραχιολιού συμβολίζει τον ήσυχο ουρανό και το πράσινο το γήπεδο του ποδοσφαίρου που πρέπει να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους. 

Η Διεθνής Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας θεσμοθετήθηκε το 2014 στο πλαίσιο του Διεθνούς Παιδικού Προγράμματος “Ποδόσφαιρο για τη Φιλία”  της Gazprom, στο οποίο συμμετέχουν νέοι από όλο τον κόσμο. Παραδοσιακά, αυτή τη μέρα οι συμμετέχοντες παίζουν φιλικούς αγώνες και συμμετέχουν σε εργαστήρια, και συναντήσεις με αστέρες ποδοσφαίρου. Τα παιδιά ανταλλάσσουν βραχιόλια φιλίας με διάσημους εκπροσώπους αθλητικών και κοινωνικών οργανώσεων. Τα κορυφαία γεγονότα της 7ης σεζόν του F4F θα πραγματοποιηθούν στη Μαδρίτη από τις 28 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2019.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Από το 2013, η Gazprom διοργανώνει το Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα για Παιδιά  “Ποδόσφαιρο για Φιλία” (Football for Friendship). Οι βασικές αξίες που προωθούνται από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι η φιλία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, η υγεία, η ειρήνη, η αφοσίωση, η νίκη, η παράδοση και η τιμή. Το Ποδόσφαιρο για τη Φιλία υποστηρίζεται από τη FIFA, την UEFA, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες διαφόρων χωρών, διεθνή φιλανθρωπικές οργανώσεις και κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους παγκοσμίως. Τα τελευταία 6 χρόνια έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα πάνω από 5.500 άτομα, ενώ περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους είναι διάσημοι αθλητές, καλλιτέχνες και πολιτικοί ακολουθούν τις δραστηριότητες του προγράμματος.

Επίσημες διαδικτυακές πηγές του Προγράμματος:

Photos and video materials for media: http://media.footballforfriendship.com

Official Facebook channel: https://www.facebook.com/FootballForFriendship/

Official YouTube channel: https://www.youtube.com/user/FOOTBALL4FRIENDSHIP   

Official Wikipedia page: https://en.wikipedia.org/wiki/Football_for_Friendship

Official Twitter channel: https://twitter.com/football4f

Official website: https://www.gazprom-football.com/en/home.htm

Δείτε περισσότερα για τις αθλητικές ειδήσεις για το στοίχημα και το κουπόνι ΟΠΑΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *