Φυλάκιση σε Άγγλο οπαδό για ρατσιστική κακοποίηση των Ράσφορντ, Σάντσο και Σάκα

Φυλάκιση σε Άγγλο οπαδό για ρατσιστική κακοποίηση των Ράσφορντ, Σάντσο και Σάκα


Ένας Άγγλος οπαδός, που κακοποίησε ρατσιστικά τους Μάρκους Ράσφορντ, Τζέιντον Σάντσο και Μπουκάγιο Σάκα μετά την ήττα της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2020 από την Ιταλία, καταδικάστηκε σε 10 εβδομάδες φυλάκιση.

Ο 52χρονος Τζόναθον Μπεστ δημοσίευσε ένα βίντεο 18 δευτερολέπτων στο Facebook, στο οποίο έκανε μια «χονδροειδή επίθεση» στους τρεις διεθνείς – όλοι μαύροι – μετά την ήττα της Αγγλίας, στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Μπεστ καταδικάστηκε την Τρίτη (2/11), αφού προηγουμένως ομολόγησε την ενοχή του, δηλώνοντας ότι «έστειλε μέσω δημόσιου δικτύου επικοινωνίας ένα χονδροειδώς προσβλητικό ή άσεμνο ή απειλητικό μήνυμα ή θέμα».

Ο Ράσφορντ, ο Σάντσο και ο Σάκα δέχθηκαν έναν χείμαρρο διαδικτυακών καταχρήσεων αφότου απέτυχαν να σκοράρουν στα πέναλτι που εκτέλεσαν, με αποτέλεσμα η Αγγλία να μην καταφέρει να κατακτήσει το πρώτο της τρόπαιο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966.

Ο δικαστής Ντένις Μπρέναν είπε ότι είχε σκεφτεί την ποινή με αναστολή για τον Μπεστ, αλλά αποφάσισε να επιβάλει ποινή στερητική της ελευθερίας για να αποτρέψει άλλους.

«Οι λέξεις που χρησιμοποιήσατε ήταν άθλιες και προσβλητικές. Χτυπούν την ίδια τη φύση της πολιτισμένης κοινωνίας μας και είναι διαβρωτικές», είπε ο Μπρέναν.

Ο Μπεστ, οδηγός περονοφόρου από το Λονδίνο, καταγγέλθηκε στο Facebook και στην αστυνομία από έναν συνάδελφο και φίλο του στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όταν αρνήθηκε να αφαιρέσει την ανάρτησή του.

«Όταν ένας φίλος του στο Facebook του ζήτησε να αφαιρέσει το κατάφωρα προσβλητικό περιεχόμενο, ο Μπεστ απάντησε: “Είναι το προφίλ μου, μπορώ να κάνω ό,τι θέλω”», είπε η εισαγγελέας Ιλέιν Κάζινς.

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένας χώρος στο παιχνίδι, ούτε αλλού, για ρατσισμό. Ελπίζω ότι αυτή η δίωξη έχει κάποιο τρόπο για να εκπαιδεύσει και να αποτρέψει τους ανθρώπους από το να δημοσιεύουν μίσος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.