Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ulster για τον Ολυμπιακό

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ulster για τον Ολυμπιακό

dogvhih5

Ειδική έρευνα για την UEFA έκανε το Πανεπιστήμιο του Ulster, αναφερόμενο στον Ολυμπιακό αλλά και στην διοίκησή του και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Διαβάστε αναλυτικά το τι αναφέρεται για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Η έρευνα που έκανε για την UEFA το Πανεπιστήμιο του Ulster, αναφερόμενο στον Ολυμπιακό και τον κ. Μαρινάκη γράφτηκε προφανώς στα αγγλικά αλλά έχει το ενδιαφέρον της για το τι επισημαίνει για τον ερυθρόλευκο σύλλογο.

Πιο αναλυτικά:

Το φιλανθρωπικό έργο, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, το οποίο έχει αναλάβει ο Σύλλογος στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (CSR), φέρει σειρά πτυχών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Σύλλογος εστιάζει στο ζήτημα της κοινωνικής ενσωμάτωσης και του αγώνα κατά των διακρίσεων.

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα ομάδα στην Ακαδημία του, η οποία δεν θα προσδιορίζεται εμπορικά ως η «ομάδα των ατόμων με αναπηρία», αλλά αντιθέτως θα αναφέρεται σε όλες τις ανακοινώσεις του Συλλόγου ως «η νέα ομάδα της ακαδημίας». Η ομάδα αυτή σχεδιάστηκε με στόχο να τονώσει την αυτοπεποίθηση νέων ανθρώπων με μαθησιακές δυσκολίες και να αγκαλιάσει τους συμμετέχοντες ως αθλητές. Η φιλοσοφία δεν έχει να κάνει με τη νίκη, αλλά περισσότερο με την επιθυμία να έρθουμε πιο κοντά στην τοπική κοινότητα του Πειραιά. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από δύο σχολεία ειδικής αγωγής στον Πειραιά που βρίσκονται κοντά στο στάδιο, και επιλέγονται από τον Ολυμπιακό σε συνεργασία με τους διευθυντές. Προσλήφθηκαν ειδικοί γυμναστές που θα δουλέψουν με τη νέα ομάδα στην οποία δόθηκε πλήρης πρόσβαση στο στάδιο, τις εγκαταστάσεις και το ιατρικό μας προσωπικό.

Οι συμμετέχοντες θεωρούνται «κομμάτι της αθλητικής οικογένειας» και αυτό αποτυπώθηκε στην προπόνηση της Δευτέρας και της Τρίτης. Επιπλέον, το λεωφορείο που μεταφέρει τους αθλητές στην προπόνηση χρησιμοποιείται επίσης για να μεταφέρει τα παιδιά σε εντός έδρας αγώνες στο Στάδιο Καραϊσκάκης. Το επόμενο στάδιο για την ενσωμάτωση της νέας ομάδας είναι η ανάπτυξη της Ενοποιημένης Προπόνησης (μεικτή ικανότητα) όπου η ομάδα Κ-16 «υιοθετεί» την ομάδα και τα μέλη της ως φίλους/συμπαίκτες, με στόχο τη δημιουργία ενοποιημένων ομάδων. Η φάση αυτή αποτελεί κομμάτι της φιλοσοφίας ‘Life Outside the Box’ (ζώντας εκτός των δεδομένων ορίων), η οποία δίνει βάρος στο ρόλο του Συλλόγου και όλων των παικτών εντός και εκτός γηπέδου. Μέχρι τα τέλη της άνοιξης 2017, ο Ολυμπιακός σχεδιάζει τη συμμετοχή αυτής της ομάδας σε διοργανώσεις που πραγματοποιεί ο οργανισμός των Special Olympics στην Αθήνα, με την επωνυμία Ομάδα Ολυμπιακού (Team Olympiacos).

Τα σχόλια των γονέων δείχνουν ότι το πρόγραμμα ωφελεί τα παιδιά. Οι γονείς βλέπουν το Σύλλογο ως εταίρο σε ένα πρόγραμμα που αυξάνει την αυτοπεποίθηση, επιφέρει εμφανείς αλλαγές σε πτυχές πέραν του αθλητισμού, και βοηθά στην καλύτερη ενσωμάτωση των παιδιών στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Η επιτυχία του προγράμματος θα σημάνει και την πιθανή προέκτασή του.

Πηγή: gazzetta.gr

Δείτε περισσότερα για τις αθλητικές ειδήσεις για το στοίχημα και το κουπόνι ΟΠΑΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *