Ένα πρωτότυπο παραμύθι κατά της αθλητικής βίας από παιδιά, για παιδιά

Ένα πρωτότυπο παραμύθι κατά της αθλητικής βίας από παιδιά, για παιδιά

Ένα πρωτότυπο παραμύθι κατά της αθλητικής βίας, το «Fairyplay», παρουσίασαν σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του «Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός», τα Παιδικά Χωριά SOS και οι εκδόσεις Μένανδρος. Το παραμύθι έγραψαν και εικονογράφησαν 18 παιδιά ηλικίας Δημοτικού και το αφιέρωσαν στα παιδιά που προστατεύονται από τα Παιδικά Χωριά SOS και την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών. Όλα τα έσοδα από την πώλησή του θα διατεθούν για την ενίσχυση των δύο οργανισμών.

Ερέθισμα για την έμπνευση του παραμυθιού έδωσαν στα παιδιά τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα βίαιων επεισοδίων ανάμεσα σε οπαδούς ομάδων. Σκοπός των μικρών συγγραφέων ήταν να περάσουν μέσα από μια όμορφη ιστορία με χαρούμενες ζωγραφιές, το μήνυμα της εξάλειψης της βίας στα γήπεδα, της ξενοφοβίας και του σχολικού εκφοβισμού και να προβάλουν το Δίκαιο Παιχνίδι.

Στην εκδήλωση, την οποία προλόγισε η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου, μίλησαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γώργιος Βασιλειάδης, η Εισαγγελέας Ανηλίκων, Αλεξία Σταλίδου, και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι ομιλίες των Ολυμπιονικών Ειρήνης Αϊνδιλή, Σπύρου Γιαννιώτη και Δημοσθένη Ταμπάκου, καθώς και των γνωστών παλαίμαχων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, Αντώνη Αντωνιάδη, Πέτρου Μίχου και Λάκη Νικολάου, όπως και των Αντώνη Βασσάρα και Νέρι Νιανγκουάρα, που μοιράστηκαν με το κοινό την αξία του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας.

fdpbhjdpfo4fdpbhjdpfo5

Στην εκδήλωση βρέθηκε επίσης και απηύθυνε χαιρετισμό η Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, καθώς και η Εύη Χασαπογιάννη, εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς, που για άλλη μια φορά στήριξε το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, έχοντας αγοράσει μια μεγάλη ποσότητα βιβλίων για παιδιά των εργαζομένων της. Τη δική τους ζεστή νότα πρόσθεσαν οι μικροί συγγραφείς που διάβασαν αποσπάσματα του παραμυθιού και έκλεισαν τη βραδιά με ένα ξεχωριστό τραγούδι για τη χαρά του αθλητισμού και την αξία του ευ αγωνίζεσθαι. Την εκδήλωση συντόνισαν οι γνωστοί δημοσιογράφοι, Αλέξης Σπυρόπουλος και Κατερίνα Αναστασοπούλου.

Το παραμύθι έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και πωλείται από τις εκδόσεις Μένανδρος στην τιμή των 10€ .

fdpbhjdpfo6fdpbhjdpfo2fdpbhjdpfo1fdpbhjdpfo3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.