Χωρίς Ρώσους και Λευκορώσους φέτος το Wimbledon

Χωρίς Ρώσους και Λευκορώσους φέτος το WimbledonΧωρίς τενίστες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα διεξαχθεί φέτος το Wimbledon.

Το All England Garden Tennis Club (AELTC), που διοργανώνει το φημισμένο τουρνουά γκραν σλαμ, ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτραπεί σε αθλητές από τις δύο χώρες να μετάσχουν στη διοργάνωση λόγω της εισβολής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

«Σε συνθήκες αδικαιολόγητης και πρωτοφανούς στρατιωτικής επίθεσης, θα ήταν απαράδεκτο το ρωσικό καθεστώς να εκμεταλλευτεί την εμπλοκή Ρώσων ή Λευκορώσων παικτών στο Wimbledon. Είναι λοιπόν πρόθεσή μας, με βαθιά λύπη, να αρνηθούμε τις εγγραφές Ρώσων και Λευκορώσων παικτών για το Πρωτάθλημα του 2022», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το All England Club και η Οργανωτική Επιτροπή του Wimbledon (Επιτροπή Διαχείρισης των Πρωταθλημάτων) εξέφρασαν την υποστήριξή τους σε όλους εκείνους που επλήγησαν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια αυτών των συγκλονιστικών και θλιβερών εποχών, συμμεριζόμενοι την καθολική καταδίκη των πράξεων παράνομων της Ρωσίας».

 

 

Supply url

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.