Χειρονομία αλληλεγγύης το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια

Χειρονομία αλληλεγγύης το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια«Το ερώτημα δεν είναι αν θέλουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, αλλά τι θέλουμε να κάνουμε για το μέλλον του ποδοσφαίρου, το οποίο παρατηρούμε ότι οδεύει προς ένα μέλλον όπου λίγοι έχουν τα πάντα και η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει τίποτα».

Αυτό δήλωσε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, πρόεδρος της FIFA μιλώντας στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία στην έκθεση «ποδοσφαιρική διακυβέρνηση: μπίζνες και αξίες» αντιτίθεται στην ιδέα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε 2 χρόνια.

«Καταλαβαίνω ότι στην Ευρώπη το Παγκόσμιο Κύπελλο λαμβάνει χώρα δύο φορές την εβδομάδα, επειδή οι καλύτεροι παίκτες είναι στο γήπεδο, οπότε στην Ευρώπη δεν χρειάζονται άλλες διοργανώσεις», σημείωσε ο Ινφαντίνο.

«Αλλά αν σκεφτούμε τον υπόλοιπο κόσμο που δεν βλέπει τους καλύτερους παίκτες, που δεν συμμετέχει στις καλύτερες διοργανώσεις, τότε πρέπει να σκεφτούμε το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς ένα άθλημα, γιατί βοηθά να φέρουμε ευκαιρίες για ομάδες και χώρες, ελπίδα και χαρά», υπογράμμισε ο πρόεδρος της FIFA.

«Δεν μπορούμε να πούμε στον υπόλοιπο κόσμο δώστε μας τα χρήματα κι αν έχετε έναν καλό παίκτη δώστε μας κι αυτόν, αλλά να μας δει στην τηλεόραση», είπε ο Ινφαντίνο.

«Πρέπει να συμπεριλάβουμε ολόκληρο τον κόσμο, για να δώσουμε ελπίδα στους Αφρικανούς, για παράδειγμα, ώστε να μην χρειαστεί να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να βρουν ίσως μια καλύτερη ζωή, αλλά πιο πιθανό είναι να βρουν τον θάνατο στη θάλασσα», συνέχισε.

«Τώρα ίσως ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε 2 χρόνια δεν είναι η απάντηση, αλλά πρέπει να συζητηθεί, κι αυτή η διαδικασία ψηφίστηκε από το 88% του συνεδρίου της FIFA, συμπεριλαμβανομένων 30 μελών από τα 55 στην Ευρώπη», εξήγησε ο Ινφαντίνο προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα αυτής της συζήτησης θα γίνουν γνωστά σε λίγους μήνες. 

Resource url

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.