Αρνούνται την ανάμειξή τους στο σκάνδαλο με το γήπεδο της Ρόμα πολιτικοί και δήμαρχος

Αρνούνται την ανάμειξή τους στο σκάνδαλο με το γήπεδο της Ρόμα πολιτικοί και δήμαρχος

colosseum.medium

Το σκάνδαλο που ξέσπασε στην Ιταλία και αφορά έρευνα για διαφθορά στην κατασκευή του γηπέδου της Ρόμα προκάλεσε πολλούς τριγμούς στη γειτονική χώρα. Ωστόσο, τόσο η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράγκι, όσο και οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας υπογραμμίζουν ότι δεν φέρουν ευθύνες και δεν εμπλέκονται σε αυτό..

Συνολικά επτά άτομα συνελήφθησαν, δύο βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και άλλα 20 έχουν εμπλακεί στην έρευνα της Ιταλικής Δικαιοσύνης και των καραμπινιέρι.

Η Εισαγγελία της ιταλικής πρωτεύουσας, ουσιαστικά, θεωρεί ότι η εταιρία Eurnova, η οποία ανέλαβε τα έργα για την κατασκευή του νέου σταδίου στην περιοχή Τορ ντι Βάλε συνήθιζε πείθει τους συνομιλητές της, χρηματίζοντάς τους.

«Ο δήμος είναι θύμα και έχει ζημιωθεί από αυτό σκάνδαλο. Με χτυπούν μόνον και μόνον επειδή είμαι γυναίκα», δήλωσε η δήμαρχος της Ρώμης, η οποία ανήκει στα Πέντε Αστέρια.

Στην υπόθεση, στο μεταξύ, ενεπλάκη ο Λούκα Λαντσαλόνε, ο επικεφαλής της δημοτικής εταιρίας νερού και ενέργειας Acea, ο οποίος παραιτήθηκε. Σύμφωνα με τον Τύπο και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται να λάβει δικαστική κλήση σε απολογία και ο πρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζοβάνι Μαλαγκό, ο οποίος ζήτησε ήδη να συναντήσει τους εισαγγελείς.

Στο μεταξύ, τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Λούκα Παρνάζι, ιδιοκτήτης της εταιρίας που είχε αναλάβει το έργο, φέρεται να έχει στηρίξει οικονομικά το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

«Πρόκειται για μια μεγάλη παρεξήγηση», δήλωσε χθες βράδυ ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, εξηγώντας ότι το κίνημά του δεν έχει πράξει τίποτα το μεμπτό . Είναι όμως σαφές ότι οι «πεντάστεροι» βρίσκονται σε δύσκολη θέση, από την στιγμή που τα κύρια συνθήματά τους ήταν εξαρχής «εντιμότητα» και «διαφάνεια» και δεν αντελήφθησαν τι συνέβαινε, έστω και αν κυβερνούν στον δήμο της «αιώνιας πόλης».

Παράλληλα, και ο άλλος κυβερνητικός εταίρος, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, φέρεται να είχε σειρά επαφών με τον Παρνάζι. Ο υφυπουργός παρά την προεδρία, Τζανκάρλο Τζορτζέτι, τον συνάντησε σε δείπνο, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου. «Ήταν μόνον μια σύντομη συνάντηση με ένα ποτήρι κρασί και λίγο σαλάμι. Δεν αναφερθήκαμε σε κάτι που μπορεί να αφορά την κυβέρνηση και τη δράση της», λέει τώρα ο Τζορτζέτι.

Τις επόμενες ημέρες, πάντως, είναι πιθανόν να υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις, που να αφορούν το ευρύτερο πλαίσιο των διασυνδέσεων του Παρνάζι με τον επιχειρηματικό και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.