Αρης: Στον δρόμο για την χειρότερη επίθεση στην ιστορία

Αρης: Στον δρόμο για την χειρότερη επίθεση στην ιστορία

Ήταν γνωστό από το ξεκίνημα της σεζόν ότι ο Άρης θα ήταν μία ομάδα που θα στηριζόταν στην άμυνα. Το γεγονός ότι έχουν την τρίτη καλύτερη άμυνα στην Stoiximan.gr Basket League το αποδεικνύει. Το πρόβλημα ωστόσο ξεκινάει όταν ο Άρης επιτίθεται.

Πάει για αρνητικό ρεκόρ επί εποχής ΕΣΑΚΕ

Weaver

Την δεδομένη στιγμή – και μετά τους 40 πόντους που σημείωσε κόντρα στον Προμηθεά – ο Άρης σκοράρει μόλις 59 πόντους ανά αγώνα. Έχει με διαφορά την χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα, με την αμέσως επόμενη ομάδα να είναι ο Κολοσσός, ο οποίος σημειώνει 69 πόντους ανά αγώνα. Εκτός από την χειρότερη επίθεση της Stoiximan.gr Basket League, ο Άρης έχει ακόμα την χειρότερη φετινή επίδοση στα δίποντα (43.1%), την χειρότερη στις ασίστ (12.5 ανά αγώνα) και ην δεύτερη χειρότερη στο ποσοστό τριών πόντων (26.4%).

Βάσει αριθμών ο Άρης δεν έχει απλώς την χειρότερη επίδοση στο φετινό πρωτάθλημα. Έχει την χειρότερη επίδοση από τότε που το μπάσκετ έγινε επαγγελματικό στην χώρα (1992/93), αφού ποτέ καμία ομάδα δεν σημείωνε λιγότερους από 60 πόντους ανά αγώνα. Συγκεκριμένα, βάσει των στατιστικών που παρατίθενται στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ, προκύπτει ότι οι δύο χειρότερες επιδόσεις στο σκοράρισμα επί εποχής επαγγελματικού μπάσκετ στην Λάρισα με τους 62.3 πόντους που σημείωνε την σεζόν 1997/98, με την αμέσως επόμενη να ανήκει στον Σπόρτινγκ από την ίδια σεζόν με 63.9 πόντους ανά αγώνα. Η 3η χειρότερη επίδοση, δε, ανήκει στο Περιστέρι, το οποίο την σεζόν 2011/12 σημείωνε 63.7 πόντους ανά αγώνα.

Έλλειψη δημιουργίας, πρόβλημα στην επίθεση

Athinaiou

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για τον Άρη. Έχουν όμως εξήγηση. Και για αυτό αρκεί απλώς μία ματιά στο ρόστερ της ομάδας, από το οποίο είναι ξεκάθαρο ότι απουσιάζει κάτι πολύ βασικό για να είναι μία ομάδα αποδοτική στην επίθεση: Δημιουργία.

Με εξαίρεση τον Γιάννη Αθηναίου και τον Κιθ Μπένσον κανείς άλλος παίκτης του Άρη δεν μπορεί να δημιουργήσει με ευκολία το δικό του σουτ, με τον πρώτο να δημιουργεί από την περιφέρεια και τον δεύτερο μέσα από το καλάθι. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος προσπαθεί κι αυτός με την σειρά του να βοηθήσει, όπως το ίδιο έκανε μέχρι να αποχωρήσει από την ομάδα ο Κουάμε Βον. Κανείς άλλος παίκτης του ρόστερ όμως δεν έχει τρόπους να κάνει πιο εύκολη την δουλειά των συμπαικτών του στην επίθεση.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι την δεδομένη στιγμή το συγκεκριμένο στατιστικό είναι πλασματικό, αφού το δείγμα είναι εξαιρετικά μικρό (7 αγώνες) και έχει επηρεαστεί από την επίδοση των 40 πόντων κόντρα στον Προμηθέα. Ακόμα και πριν από αυτό το παιχνίδι πάντως ο Άρης όδευε προς αρνητικό ρεκόρ, αφού σκόραρε 62.2 πόντους ανά αγώνα, επίδοση που επίσης ήταν μέχρι στιγμής η χειρότερη.

Στον Άρη είναι δεδομένο ότι θα ανασκουμπωθούν, όπως και ότι ελπίζουν πως η έλευση του Λευτέρη Μποχωρίδη και του αντικαταστάτη του Βον θα βελτιώσει τα πράγματα. Το γεγονός αυτό δεν αλλάζει πάντως ότι προς το παρόν οι “κίτρινοι” έχουν κακή εικόνα στην επίθεση από το ξεκίνημα της χρονιάς. Μένει τώρα να φανεί πώς θα ολοκληρώσουν την σεζόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.