Αντίθετες απόψεις από δύο ιατροδικαστές για τον τραυματισμό Γκαρθία

Αντίθετες απόψεις από δύο ιατροδικαστές για τον τραυματισμό Γκαρθία

18629521

Δύο ιατροδικαστές μίλησαν για τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία στην Τούμπα και εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Η κ. Ζαγκελίδου (το πρωί της Δευτέρας εξέτασε τον Όσκαρ Γκαρθία στο Διαβαλκανικό) ανέφερε: «Οι δύο γνωματεύσεις των συναδέλφων μου περιγράφουν, ουσιαστικά, την ίδια κάκωση. Ενδεχομένως ο ένας με περισσότερες λεπτομέρειες (σ.σ ο γιατρός του Διαβαλκανικού), αλλά παρόλ’ αυτά η κάκωση αφορά πραγματικά τη στοματική κοιλότητα του θύματος. Αφορά ένα τραύμα μικρό στον βλεννογόνο του άνω χείλους αριστερά, το οποίο συνοδεύεται από κάποια εξοίδηση τοπική, από ένα οίδημα τοπικό. Δεν απέχουν ουσιαστικά οι δύο γνωματεύσεις που είχαν ήδη γίνει για τον κ. Γκαρθία. Ταυτόχρονα υπήρχε και ένα υποκειμενικό αίσθημα κεφαλαλγίας, το οποίο δεν μπορεί να μετρηθεί και ένα αίσθημα ζάλης και αυχεναλγίας, η οποία σχετίζεται με μία αντίδραση του αυχένα. Είναι πολύ σύνηθες στις κακώσεις της κεφαλής, ειδικά μετά από μία ρήξη αντικειμένου, η οποία δεν συνοδεύεται από άλλα μείζονα ιατρικά ευρήματα. Συν ένα ήπιο άλγος στην αριστερή κροταφογναθική άρθρωση, εκεί ακριβώς που ανοιγοκλείνει το στόμα, το οποίο έχει να κάνει με την πρόσκρουση του αντικειμένου στο άνω χείλος».

Για την κεφαλαλγία που αισθανόταν ο κ. Γκαρθία, αυτό δηλαδή που δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, η κα. Ζαγκελίδου απάντησε: «Όταν ένας ασθενής λέει πως πονάει το κεφάλι του ή ο αυχένας του, σαφέστατα αυτό έχει ένα υποκειμενικό αίσθημα πόνου, το οποίο για κάποιους είναι μείζον, για άλλους όχι. Παρόλ’ αυτά, αποτελούν ευρήματα που συνάδουν με όλες τις κακώσεις της κεφαλής».

Για το αν θα μπορούσε ο Όσκαρ Γκαρθία να παραμείνει στο γήπεδο και να εκτελέσει τα καθήκοντά του, η ιατροδικαστής απάντησε: «Αυτή είναι καθαρά μία απόφαση που παίρνουν οι ιθύνοντες του αγώνα φαντάζομαι… Καθαρά ιατρικά, αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι πως για να συμμετέχει κάποιος σε μία διαδικασία θα πρέπει να είναι και σε τέτοια φυσική κατάσταση που να του επιτρέπεται να κάνει το έργο του. Αν αισθάνεται πως δεν μπορεί, προφανώς δεν θα συνεχίσει… ».

Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ μίλησε και ο καθηγητής Ιατροδικαστικής, Ματθαίος Τσούνγκας, ο οποίος είχε διαφορετική άποψη: «Είναι ένα χάρτινο αντικείμενο, τον χτυπάει στον άνω χείλος και δεν μπορώ να κατανοήσω πως επέφερε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Γκαρσία, στην κροταφογναθική χώρα κάκωση η οποία του προκαλούσε το άλγος. Τον χτυπάει στο άνω χείλος του στόματος. Καμία σχέση δεν έχει αυτή η περιοχή με τον κρόταφο.

Πώς έχει αυχεναλγία. Για να έχει πρέπει η κεφαλή να μετακινηθεί προς τα πίσω ή να μετακινηθεί η κεφαλή επί του άξονα της σπονδυλικής στήλης. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί με ένα αντικείμενο που έχει φορά από πάνω προς τα κάτω. Με μία γροθιά πιθανότατα να υπάρξει, αλλά τέτοιου είδους αντικείμενο και με τέτοια δύναμη δεν μπορεί. Πώς είναι δυνατόν να μετακινηθεί κατά κάποιο τρόπο ο εγκέφαλος, να έχουμε εγκεφαλική διάσειση, τα οποία αιτιάται ο Γκαρσία. Αλλά αυτά δεν δένουν από το είδος της ασκούμενης δυνάμεως στο άνω χείλος του στόματος».

Πηγή: gazzetta.gr

Δείτε περισσότερα για τις αθλητικές ειδήσεις για το στοίχημα και το κουπόνι ΟΠΑΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *