Αγωγή 16,8 εκατ. € κατά της Super League από τη Football League

Αγωγή 16,8 εκατ. € κατά της Super League από τη Football League

19
Στα άκρα βρίσκονται οι σχέσεις της Super League με τη Football League. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα “flnews.gr”, η δεύτερη τη τάξει κατηγορία κινήθηκε νομικά, αφού οι προσπάθειες συνεννόησης για την νομοθετημένη ενίσχυση της δεύτερης κατηγορίας έχουν πέσει στο κενό.
Η Football League κατέθεσε αγωγή και ζητά αποζημίωση 16,8 εκατ. €.. Πρόκειται για χρήματα που δεν έχουν καταβληθεί από το 2009 και προκύπτουν από τη νομοθετημένη υποχρέωση ενίσχυσης της μικρότερης κατηγορίας από την μεγαλύτερη, με τις διατάξεις του 2006, στις οποίες ορίστηκε ο διαχωρισμός τους.

Το 2006 είχε εξασφαλιστεί δάνειο από την Αγροτική Τράπεζα για την ενίσχυση της δεύτερης κατηγορίας. Αφορούσε το διάστημα 2006-2009 με με 2,2 εκατ. € ανά σεζόν. Η αποπληρωμή της δανειακής σύμβασης βάραινε τη Super League και έως σήμερα δεν έχει τακτοποιηθεί η οφειλή.

Υπάρχει πλέον η απειλή κατάσχεσης των λογαριασμών την Football League, ενώ σε κίνδυνο είναι και τα ιδιόκτητα γραφεία της διοργανώτριας στην Θεμιστοκλέους. Η διοίκηση της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, πια, ζητά να της επιδικαστούν όλα τα ποσά που δεν έχει εισπράξει για τα μέλη της από το 2009 και ορίζει περίπου το τίμημα στα 2,2 εκατ. € ανά σεζόν.

Photo credits: Eurokinissi

Δείτε περισσότερα για τις αθλητικές ειδήσεις για το στοίχημα και το κουπόνι ΟΠΑΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *