Βαρούχας: “Η Ελλάδα έχει γίνει μία ποδοσφαιρική αποικία”

Βαρούχας: “Η Ελλάδα έχει γίνει μία ποδοσφαιρική αποικία”

11
Στο ραδιοφωνικό σταθμό “FAIR PLAY FM 96,1” φιλοξενήθηκε ο καθηγητής διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας, με αφορμή την απόφαση που πάρθηκε για ξένους διαιτητές στα ελληνικά ντέρμπι, λέγοντας μεταξύ άλλων πως η χώρα μας έχει μετατραπεί σε μια ποδοσφαιρική αποικία.
“Υπάρχει δικαιολογημένη ανησυχία για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τους ξένους διαιτητές. Ο Περέιρα είχε πει όταν ήρθε στην Ελλάδα ότι δε θα φέρει ξένους διαιτητές γιατί έλεγε ότι εμπιστευόταν τους Έλληνες. Στην πορεία, όμως, έβαλε ξένο διαιτητή στο τελικό Κυπέλλου. Άρα πρώτα τους θεωρούσε ικανούς και στην συνέχεια… τους έκανε ανικάνους. Τώρα λοιπόν θέλει να τους βάλει και σε όλα τα ντέρμπι.

Πιστεύω ότι άμα ήθελε πραγματική εξυγίανση δεν θα έπαιρνε μια τέτοια απόφαση. Είναι μια στοχευμένη προσπάθεια να υποβαθμίσει τους Έλληνες διαιτητές για να αποποιηθούν των ευθυνών τους. Εάν έρθει ένας ξένος διαιτητής δεν γνωρίζει κάνεις από πού θα ελέγχεται. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Τα χειρότερα θα έρθουν αργότερα”, ανέφερε αρχικά ο Βαρούχας.

Για τον τελικό Κυπέλλου και την διαιτησία, είπε: “Μην θεοποιούμε τους ξένους διαιτητές. Στην Ελλάδα οι διαιτητές είναι εκπαιδευμένοι για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν όταν πέφτουν κροτίδες. Πέσανε τόσες στον τελικό και ο διαιτητής δεν έκανε τίποτα. Όταν έρθει η κρίσιμη ώρα, τότε θα δικαιωθούμε για αυτά που λέμε. Έχουμε γίνει μια ποδοσφαιρική αποικία”.

Για τον Κομίνη, ανέφερε: “Ο Κομίνης έκρινε το πρωτάθλημα με τις αποφάσεις του. Ακόμα και αυτόν ο κύριος Περέιρα τον όρισε. Άρα δεν μπορεί να είναι άμοιρος ευθυνών”.

Photo Credits: Eurokinissi

Δείτε περισσότερα για τις αθλητικές ειδήσεις για το στοίχημα και το κουπόνι ΟΠΑΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *